alissa

Even voorstellen: gastblogger Alissa

Onze nieuwste gastblogger, Alissa, is in januari sterrenmama geworden. Haar dochter Sanne werd geboren na 21 weken zwangerschap en de artsen konden niks voor haar doen. Hier wil Alissa graag over bloggen en vandaag stelt ze zich aan jullie voor.

Alissa

Hai allemaal! Mijn naam is Alissa en ik ben in januari voor het eerst moeder geworden. Helaas is onze dochter Sanne overleden. Ze werd geboren na 21 weken zwangerschap, een paar dagen na een goede 20 weken echo. Waarom? Dat weten we niet. Er zijn onderzoeken gedaan, maar er is niks gevonden. ‘Domme pech’, noemde één van de artsen het. Een beetje een understatement, als je het mij vraagt.

Mama zonder baby

Ik ben mama, maar ik heb geen baby om voor te zorgen. En ik kan je vertellen dat dat ontzettend zwaar is. Ik had zo graag voor dit meisje willen zorgen, maar het mocht niet zo zijn. Binnenkort zal ik jullie er wat meer over vertellen, in een uitgebreide blog hierover. Want ik merk dat schrijven me helpt om het te verwerken.

Wat meer over mij

Ik ben 2 jaar geleden getrouwd en daarna besloten we de voorbehoedsmiddelen de deur uit te doen. Het duurde eventjes (iedere maand dat ik niet zwanger was, vond ik er één te veel), maar uiteindelijk testte ik positief. Wat waren we blij! De zwangerschap verliep prima, ik had weinig last van kwaaltjes. Ik was erg zenuwachtig voor de 20 weken echo, maar toen er geen afwijkingen werden gevonden was ik erg opgelucht. Toen durfde ik wat meer te genieten. We hoorden dat we een meisje zouden krijgen en ik ging meteen shoppen. Niet wetende dat ze 5 dagen later al geboren zouden worden en de kleertjes nu nog steeds ongedragen in de kast liggen…

Het leven gaat door

Iedereen vertelt me dat het leven doorgaat, maar het voelt nog steeds alsof mijn leven stil staat. Als ik denk aan hoe het zou kunnen zijn, krijg ik meteen tranen in mijn ogen. Maar het leven zal natuurlijk toch een keer door moeten gaan. Ik vind het nu nog wel heel erg moeilijk.

Opnieuw zwanger worden

Deze maand hebben mijn man en ik besloten om het weer te proberen. Het is vreselijk eng, maar we willen ontzettend graag een kindje. Dus we gaan het weer proberen. Als het lukt zal het vast geen zorgeloze zwangerschap worden. Dat weten we van tevoren al. Maar hopelijk gaat het ons lukken om nog een keer papa en mama te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.