ilona

Even voorstellen; gastblogger Ilona!

Er zijn een tijdje geen voorstelblogjes voorbij gekomen, maar we hebben weer een nieuwe gastblogger! Ilona stuurde me laatst een mailtje en ik ben heel blij dat we haar aan ons team mogen toevoegen. Vandaag stelt ze zich voor.

Ilona

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Ilona, ik ben 33 jaar en ben getrouwd met de liefste man op de wereld, Frank. We kennen elkaar 13 jaar en we zijn 3 jaar getrouwd.

Mats

Samen hebben we Mats van 1,5 jaar. Hij is de andere liefde van me leven en gelijk ook de reden dat ik wou gaan bloggen. Samen hebben we een huisje gekocht een jaar terug en hier zijn we nog heel druk mee. Na bijna 2 jaar niet gewerkt te hebben werk ik weer in de hulp in de huishouding voor 2 dagen in de week en ik geniet er vol op van.

Verder ben ik graag creatief bezig met kleuren voor volwassenen of met breien bijvoorbeeld. En het allerliefste doe ik graag leuke dingen met me mannen en vooral veel naar buiten en wandelen is bij ons favoriet.

Wat wil ik jullie graag vertellen in mijn blog’s

Ik heb altijd enorm uit gekeken om mama te worden. Dit was ook één van de eerste dingen die ik duidelijk heb gemaakt naar Frank dat die wens heel groot was. Gelukkig had hij de zelfde ideeën en wensen als mij.

We hebben er bewust voor gekozen om eerst een tijdje met zijn tweeën te blijven samenwonen en te genieten, toen trouwen (ik wou echt perse getrouwd zijn voor we aan kinderen begonnen) en toen we getrouwd waren zijn we ook snel daarna gestopt met de pil. Ik was snel zwanger, al ging de zwangerschap niet zoals ik gehoopt had. Ik keek er enorm naar uit om onze kleine man snel in onze armen te mogen nemen. Na iets meer als 9 maanden was het eindelijk zo ver.

Postnatale depressie

Maar zoals de zwangerschap was ook de bevalling. De eerste weken met Mats waren heel pittig en hebben als diepte punt een opname in het ziekenhuis gehad. Dit alles heeft geleid tot een postnatale depressie.

Ik merk en hoor van heel veel mensen dat ze het moeilijk vinden om hier over te praten om het überhaupt aan mensen te vertellen. Ik heb dit ook gehad. Maar pas toen ik er over ging praten ging ik me beter voelen.

Dit wil ik graag met jullie delen. Ik wil heel graag een taboe proberen te doorbreken. Ik hoop dat er mensen zich herkennen in mijn verhaal en dat ik ze misschien zou kunnen helpen. Ik weet dat ik me soms heel eenzaam heb gevoeld en heel erg het idee had ik de enige mama was die dit had. Pas toen ik ging praten, delen en lezen leerde ik dat het niet zo was.

Heel veel liefs ilona

Wil jij ook gastbloggen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl!

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.