borstvoeding

5 handige hulpmiddelen voor tijdens de borstvoedingsperiode

Wat heb je echt nodig om borstvoeding te geven? Nou, 2 borsten en een baby. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Toch zijn er dingen die het geven van borstvoeding wat makkelijker maken. Vandaag heb ik voor jullie een overzichtje gemaakt.

1. Zoogcompressen

Dit is echt een absolute must have wat mij betreft. Er zijn weinig vrouwen die nooit last hebben van lekkende borsten en daarom zou ik je adviseren om tijdens je zwangerschap alvast wat zoogcompressen in huis te halen. Je kunt kiezen voor wegwerp, maar persoonlijk vind ik wasbare zoogcompressen fijner. Ze nemen wat meer vocht op, het is beter voor het milieu en uiteindelijk ben je goedkoper uit. Zelf gebruik ik onder andere deze, van Philips Avent.

2. Een borstkolf

Wil je zelf een keertje weg? Dan is het heel handig om een voorraadje gekolfde melk in huis te hebben. Een borstkolf is dan wel echt nodig. Je kunt kiezen voor een elektrische, maar als je niet heel vaak kolft is een handkolf ook prima. Persoonlijk ben ik heel tevreden over de handkolf van Medela. Daarnaast heb je bewaarflesjes nodig en natuurlijk een flesje waar je kindje uit kan drinken.

3. Voedingsbh’s

Voedingsbh’s zijn makkelijk open te maken als je je baby wil voeden. Je kunt ook je gewone bh aan de kant trekken, maar dat is toch net iets minder handig. Ze zijn van verschillende merken te koop, mijn favorieten zijn deze van Prénatal.

4. Hydrofiele luiers

Je kunt ze zo ongeveer overal voor gebruiken en je hebt er niet snel te veel. Ook tijdens de borstvoedingsperiode. Je kunt ze in je bh stoppen om de melk op te vangen (als je baby aan de ene borst drinkt, doet je andere borst in het begin ook gezellig mee). Een aangezien baby’s niet zo netjes drinken, is het sowieso wel handig om ze bij de hand te hebben. Oh, en hydrofiele luiers zijn ook perfect voor wanneer je kindje een boertje moet laten!

5. Hemdjes met stretch

Om een beetje discreet te kunnen voeden, droeg ik vaak een shirt met daaronder een hemdje. Ik deed mijn shirt omhoog en met hemdje omlaag, en dan zie je eigenlijk niks. Door lage hemdjes met stretch te dragen, kun je dus heel onopvallend borstvoeding geven.

Welke hulpmiddelen voor borstvoeding zijn er nog meer?

Er is van alles te koop voor tijdens de borstvoedingsperiode, maar je hebt echt niet alles nodig. Sommige moeders vinden een voedingskussen erg fijn, terwijl ik die van mij na een paar dagen al weg had gelegd. Als je last hebt van tepelkloven, kan een crème (zoals Purelan) erg fijn zijn. En als je kinderen wat ouder zijn is een voedingsketting ideaal om ervoor te zorgen dat ze niet zo snel afgeleid zijn. Ook is er veel voedingskleding te koop. Dat kan handig zijn, maar je kunt ook prima je normale kleding dragen als je borstvoeding geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.