voedingskleding

Voedingskleding; zin of onzin?

In totaal heb ik 2,5 jaar borstvoeding gegeven, en ik kan dus wel zeggen dat ik best wat ervaring heb. Tijdens mijn eerste zwangerschap kocht ik positiekleding met voedingsfunctie, zodat ik het tijdens de borstvoedingsperiode ook nog aan kon. Ook shopte ik wat voedingskleding, want ik dacht dat het heel handig zou zijn. Maar was dat ook zo, of kun je net zo goed normale kleding dragen als je borstvoeding geeft?

Voedingskleding

Er is best veel leuke voedingskleding te koop, en ik kocht een paar voedingsitems bij H&M en Prénatal. Ik besloot niet meteen een hele nieuwe garderobe aan te schaffen, want ik wist van tevoren natuurlijk niet hoe lang ik borstvoeding zou gaan geven, en of voedingskleding wel echt nodig was.

Ik Googelde ernaar en ik kwam op fora terecht waarin vrouwen die al ervaring hadden met het geven van borstvoeding hun ervaringen deelden. De meeste vrouwen vonden voedingskleding maar onzin, en later merkte ik dat ze helemaal gelijk hadden.

Wat draag je dan wel?

Ik droeg vaak een shirtje met een hemdje eronder. Als ik mijn kinderen dan voedde, deed ik mijn shirtje omhoog, en mijn hemdje omlaag. Ik droeg wel altijd een voedingsbh, en op die manier kon ik hartstikke discreet voeden.

Blouses

Iets anders dat heel handig is om te dragen als je borstvoeding geeft, zijn blouses. Je doet de bovenste knoopjes open en voilà, je bent klaar om te voeden. Om het mooi discreet te houden, kun je er bijvoorbeeld een sjaal overheen doen. Blouses vind je in bijna iedere kledingwinkel wel; in de webshop van Peter Hahn kwam ik bijvoorbeeld enkele mooie exemplaren tegen die mij hier geschikt voor lijken.

Wat draag je niet?

Wat ik best wel miste tijdens de borstvoedingsperiode, waren jurkjes. Ik had een paar voedingsjurkjes, maar verder kon ik lang niet alle jurkjes aan. Ik zag het namelijk niet zitten om mijn jurkje helemaal omhoog te moeten doen en in mijn onderbroek te gaan zitten als ik moest voeden. Gelukkig zijn er leuke voedingsjurkjes te koop, en ook jurkjes met een diepe of wijde hals zijn geschikt voor de borstvoedingsperiode. Verder droeg ik eigenlijk alles wat ik normaal ook droeg.

Droeg jij voedingskleding tijdens de borstvoedingsperiode, of droeg je gewoon je eigen kleding?

Een reactie

  1. Ik heb slechts twee maanden borstvoeding gegeven, maar droeg gewoon mijn eigen jurkjes. Ik wilde ook niet borstvoeding geven in het openbaar, ben ik iets te preuts voor denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.