kind kwijt

Help, kind kwijt! Zo zorg je ervoor dat je je kind snel weer terug vindt

Je moet er niet aan denken; je kind kwijtraken. Helaas gebeurt het toch regelmatig. Vooral op drukke plekken kun je zomaar je kind kwijt raken. En dan wordt je gezellige uitje opeens een hele vervelende dag. Gelukkig zijn er manieren om dat te voorkomen en om, als het toch gebeurt, je kind zo snel mogelijk weer terug te vinden.

1. Spreek een punt af

Als jij en je kind allebei gaan lopen zoeken, is de kans groot dat je elkaar misloopt. Het is veel verstandiger om een punt af te spreken waar je naartoe gaat als je elkaar kwijt bent. Laat je kind een punt uitkiezen, dat onthoudt hij of zij waarschijnlijk beter dan een punt wat jij uitkiest.

2. Houd je kinderen in het vizier

Mobiele telefoons schijnen regelmatig de reden te zijn dat ouders hun kinderen kwijtraken. Want als je in je telefoon kijkt, kijk je niet naar je kind(eren). Probeer op drukke plaatsen dus je kinderen in het vizier te houden, en niet je telefoon. En laat je ook niet afleiden door andere dingen.

3. Laat hem of haar om hulp vragen

Stel dat je kind verdwaalt en het afgesproken punt niet meer kan vinden. Dan kan er paniek uitbreken. Spreek daarom van tevoren af dat je kind iemand om hulp vraagt als hij of zij verdwaalt. Laat hem bijvoorbeeld naar een medewerker gaan, of naar een andere moeder. De kans is heel groot dat zij ervoor zorgen dat jullie elkaar weer vinden.

4. Geef je telefoonnummer mee

De makkelijkste manier om elkaar terug te vinden, is om te bellen. Maar jonge kinderen hebben zelf waarschijnlijk geen telefoon bij zich. Geef daarom je telefoonnummer mee, zodat iemand anders kan bellen. Dat kan op een armbandjes, kettinkjes, of sleutelhangers die je aan de kleding vastmaakt.

5. Maak aan het begin van de dag een foto van je kind(eren)

Mocht je je kind toch kwijtraken, dan kan het heel erg helpen om een foto van je kinderen van de dag zelf te hebben. Je hebt dan een foto waarop de kleding en de haardracht van je kinderen van die dag te zien zijn, en daardoor zijn ze makkelijker te vinden.

Ben jij je kind wel eens kwijtgeraakt?

10 reacties

  1. Ja, helaas wel. Het kosten je jaren van je leven! Wat een angst en schrik. Een vaste plek afspreken waar ze naartoe moeten gaan als ze je kwijt raken vind ik ook altijd één van de beste oplossingen. Dat, en ze een bandje omdoen met naam en telefoonnummer.

  2. hele goede tips. Ik denk dat dat echt een horror scenario is. Ik heb zelf geen kinderen, maar vroeger toen ik mijn moeder wel eens kwijt was, raakte niet alleen ik, maar ook mijn moeder in paniek

  3. Mijn grootste nachtmerrie… Ik heb een weglopen, dus als we naar drukken plekken gaan krijgt hij een armband om met een touwtje en ik of mijn man heeft het andere einde om. Mensen vinden het zielig… Nou ik niet, beter zielig dan dat ik hem kwijt ben en wie weet wat voor erge dingen er kunnen gebeuren. Dan maar aan een “tuigje”.

  4. Ik heb het 1 keer gehad in een kledingwinkel in het buitenland op vakantie. Ik stond bij een kledingrek met rokken te kijken en ik keek werkelijk 1 tiende seconde weg van mijn zoontje en ik keek weer terug en hij was weg. Eerst keek ik rustig om me heen en riep ik rustig zijn naam maar al snel schreeuwde ik echt zijn naam en rende ik uiteindelijk de winkel uit want ik zag hem nergens in de winkel. Weer de winkel in. Komt ie lachend uit dat kledingrek waar ik eerst stond. Hij was onder de rokken gekropen en was daar als grapje al die tijd heel stil blijven zitten. Wat een nachtmerrie was dat!!!

  5. Gelukkig niet, maar inderdaad een van mijn nachtmerries. Ik heb altijd een ketting met naam en telefoon nummer in mijn tas. Die krijgen ze op als we ergens zijn waar het druk is en moeilijker om ze in het vezier te houden

  6. Ik heb geen kindjes, dus ik kan ze ook nog niet kwijtraken hihi. Ben eens met mijn oppaskindje en zijn ouders naar dance tour geweest. Hij was toen 6. De, vader had toen zijn telefoonnummer op het kindje zijn arm geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.