myrden

Het kamertje van Myrden

Vandaag laat ik jullie weer een heel mooi kamertje zien, deze keer van Myrden. Het kamertje is voor een groot deel tweedehands en Susanne, de moeder van Myrden, vertelt er vandaag wat meer over.

Door Susanne;

Dit is het kamertje van mijn dochtertje. Bijna alles is tweedehands. Niet bewust maar gewoon omdat ik het leuk(er) vind. Het is een fijne kamer waar ik graag kom. Er hangt een rustige sfeer. Gedurende mijn zwangerschap verzamelde ik het een en ander, soms omdat ik op zoek was, andere keren omdat ik er tegenaan liep.

De vloerbedekking is weggehaald en de originele houten vloer bleek prachtig. Deze is geschilderd. Het kleed maakt het iets ‘warmer’. Het hobbelpaard vond ik in een inbrengwinkel. Deze staat nu nog mooi te wezen, maar over niet al te lange tijd zal mijn dochter er vast veel plezier aan beleven.

De schommelstoel kocht ik op Marktplaats. Hier zit ik heerlijk in tijdens het geven van (nacht)voedingen.

Dan de oude commode die ik van mijn vader kreeg. Perfecte hoogte en mooie grote laden, hier bewaar ik het linnengoed in. Haar kleertjes liggen in de zeer handige inbouwkast. Ik was al een tijdje op zoek naar een regaal erboven wat qua afmeting ongeveer even breed zou zijn als de commode.

Ik vertelde dit aan een vriendin en zij had deze mooierd hangen! Aan de achterkant zijn tegen de muur steigerhouten planken geplaatst. Het combineren van hout en wit vind ik mooi en ook de combinatie van oud en nieuw (letterslinger, pompoenen, draadmand).

Het boekenkastje (eigenlijk badkamerrek) won ik op een tweedehands veiling. Mijn meisje is gek van boekjes!

Verder zou ik mijn eigen ledikantje van vroeger weer gebruiken voor mijn dochtertje, maar de afmeting tussen de spijlen was te groot en vandaar dat ik dit IKEA bedje van een oud-collega overnam. Om het af te maken heb ik een tweetal posters hangen, een roze olifantenkop aan de muur, een muursticker en het een en ander aan accessoires, waaronder een muziekdoosje in de vorm van een draaimolen, en een letterplankje met haar naam in Scrabble letters.

Voor het raam hangt een verduisterend roze rolgordijn en lieve overgordijntjes met wolkjes. Ik ben erg tevreden met het resultaat!

Wil jij ook het kamertje van je kind(eren) laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.