Het kamertje van Nova

Als ik sommige babykamers zie, word ik stiekem wel een beetje jaloers. Het kamertje van Nova is echt prachtig en ik ben er helemaal verliefd op geworden! Vandaag mogen we binnenkijken.

Het kamertje van Nova

nova

7 mei 2018 stond ik ineens onverwachts met een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Totaal niet de bedoeling! Na 5 zwangerschappen, waarvan 2 levende kindjes, 1 stilgeboren dochter die vlak voor de uitgerekende datum in mijn buik overleden is, en 2 miskramen, was ik er eigenlijk wel min of meer over uit dat ons gezin goed was zo. Veel te spannend en bovendien hadden we geen ruimte meer over in ons kleine poppenhuisje, haha. Maar blijkbaar was er een klein cadeautje onderweg. Nou wilden wij sowieso al verhuizen, maar nu helemaal! Gelukkig hebben we snel een prachtig huis gevonden en in oktober zijn we hier naartoe verhuisd.

Omdat eerst alle andere kamers af moesten zijn werd de babykamer pas op het laatst gedaan, maar met 33 weken zwangerschap was het gelukkig af!

naamslinger

Nova heeft de kleinste kamer van het huis, maar alsnog is het een fijne plek met genoeg ruimte! De meubels zijn nog van onze oudste dochter die in 2012 geboren is. Haar broertje heeft er ook in geslapen en Nova nu dus ook weer. Ze komen van Babydump vandaan en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ze zijn ruim, stevig en ik vind de kleur heel mooi. Ik wilde graag een beetje een bohemien sfeertje in de kamer en door middel van de accessoires is dit best goed gelukt! De stoel in de hoek is van de Ikea, het krukje van de Xenos, de lamp en wanddecoratie van de Intratuin. De naamslinger heb ik op AliExpress gevonden.

knuffel schaap

Het behang vind ik ook zó leuk! Al onze kindjes zijn in Dordrecht geboren en dan wordt je ook wel een Schapenkop genoemd. Daarnaast heb ik een zwak voor konijnenknuffels omdat onze overleden dochter deze ook had. Toen ik dus dit behang zag was ik op slag verliefd! Schapen en konijnen bij elkaar, beter kan niet!

Rechtsboven het bedje heb ik een klein spiegeltje gehangen (van de Hema). Ideetje van mijn man zodat Nova zichzelf kan bewonderen zodra ze kan zitten en/of staan. Zo leuk! Het dekentje over de rand heb ik zelf gehaakt.

grijze commode

Boven de commode hebben we een wandhanger, schapenkop en wandplankje hangen. Op het wandplankje staat een nachtlampje van een schaapje die we cadeau hebben gekregen. Daaronder hangt mijn favoriete setje kleding voor Nova en een superschattig paar schoentjes.

kleine boekenplank

Naast de kledingkast hebben we een wandplankje opgehangen voor boekjes. Hier staan nu boekjes die ikzelf heel speciaal vind maar uiteindelijk kunnen hier Nova’s lievelingsboekjes komen.

poster schaap

Ik wilde heel graag een roze muur in de kamer, maar liever niet een al te felle kleur. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Zachtroze van Flexa; zo’n ontzettend mooi kleurtje! Via AliExpress kwam ik twee prachtige posters tegen; een lammetje en een konijntje. Perfect voor het thema van dit kamertje dus die werden meteen besteld! En ik ben er zo ontzettend verliefd op! Ze passen ook prachtig bij de kleur van de muur.

Op de muur links van de stoel hangt een memobord die we eigenlijk voor onze stilgeboren dochter hadden gekocht. Hierop hangen het geboortekaartje van Nova en twee favoriete kaartjes die we gekregen hebben toen ze was geboren. Ook hangt er een klok met het geboortekaartje als achtergrond, die we als kraamcadeau gekregen hebben van mijn man zijn collega’s. Zo’n speciaal cadeau!

Ik ben echt ontzettend blij met het kamertje en vind het zo mooi dat er ook spullen in staan die van Nova haar twee zussen en broer zijn geweest! Een kamer vol liefde voor ons ‘cadeautje’ (zoals wij Nova noemen) waarin haar stilgeboren grote zus ook een beetje aanwezig is.

Wil je meer foto’s zien van Nova, haar mama Daisy en de rest van hun gezin? Kijk dan eens op haar Instagramaccount!

Lijkt het je ook leuk om het kamertje van je kind(eren) te laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Een reactie

  1. Oh wauw, wat een schitterende babykamer! Ben helemaal weg van de zachte rozetinten en de subtiele details! De wandhanger is hier ook een eyecatcher!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.