pasen kinderen

Wat te doen met Pasen? 10 leuke paasactiviteiten voor kinderen

Het is alweer bijna Pasen en misschien ben je al druk aan het bedenken wat je gaat doen. Vandaag help ik je een handje, ik heb namelijk een aantal leuke paasactiviteiten voor kinderen op een rijtje gezet.

1. Eieren schilderen

Bij veel speelgoedwinkels heb je speciale verfsetjes om eieren mee te beschilderen. Hartstikke leuk voor kinderen!

2. Eieren zoeken

Ook een klassieker; verstop de (beschilderde) eieren voor je kinderen (in de tuin, of bij slecht weer gewoon in huis) en laat je kinderen ze zoeken. Tip: als je de eieren in huis verstopt, tel ze dan van tevoren en zorg dat ze allemaal gevonden worden. Je wil geen rottende eieren in je huis hebben liggen 😉

3. Eieren verstoppen

Ook leuk; laat je kinderen zelf de eieren verstoppen. Bijvoorbeeld voor broertjes en zusjes, of voor papa en mama! Waarschijnlijk vinden je kinderen het ontzettend leuk als je op zoek gaat naar de eieren die ze verstopt hebben. En het is natuurlijk het allerleukst als je ze niet kunt vinden!

4. Een paasbrunch maken en opeten

Veel kinderen vinden het hartstikke leuk om te helpen met het maken van een paasbrunch. Laat ze helpen en je zult zien dat ze hartstikke trots zijn op de brunch die ze gemaakt hebben. Danerolles croissantjes zijn bijvoorbeeld heel erg leuk om door je kinderen te laten maken.

5. Naar een paasmarkt

Door het hele land worden er verschillende paasmarkten georganiseerd. Hartstikke leuk om met je kinderen rond te struinen.

6. Naar een pretpark

Inmiddels zijn de meeste pretparken weer geopend en Pasen is een mooi moment om er naartoe te gaan. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan zijn in het paasweekend.

7. Ei-op-een-lepel-race

Het enige wat je nodig hebt, zijn eieren en een lepel. Laat je kinderen tegen elkaar racen zonder dat het ei van de lepel valt! Het is extra spannend om een rauw ei te gebruiken, maar met jonge kinderen zijn gekookte eieren misschien een beter idee.

8. Paasdiner

Natuurlijk kun je ook ’s avonds gezellig samen eten. Maak een lekker gerecht of meerdere kleine dingen en vergeet de eieren niet!

9. Eitje tikken

Tik jouw ei tegen het ei van iemand anders en kijk welk ei er heel blijft. Degene die zijn ei het langst heel houdt, heeft gewonnen!

10. Naar een paasvuur

In sommige delen van het land, bijvoorbeeld in Overijssel, worden paasvuren gehouden. Een grote stapel hout wordt aangestoken als het donker wordt. Het zal gegarandeerd indruk maken op je kinderen!

Wat ga jij doen met Pasen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.