Hoe overleef ik (bijna) twee = NEE!

Door Laurie – Langzamerhand begint mijn lieve kleine dreumesje zich te transformeren in een ware peuterpuber. En daar krijg je direct een 3-delig terrorpakket bij. Helaas zonder gebruiksaanwijzing… En I know, het is maar een fase!

NEE!

‘Ga je mee naar opa en oma?’ ‘Nee!’ ‘Ga maar even met je auto’s spelen..’ ‘Nee!’ ‘We gaan nu even slapen..’ ‘Nee nee nee!’ Oké, het is duidelijk, op alles wat ik zeg of vraag krijg ik een steevaste ‘Nee!’ Behalve als ik zelf ‘nee’ zeg. Dan zegt meneer ineens ‘Ja!’… Zucht..

Zelf doen!

Soms ben ik even met iets bezig en loopt meneer ineens de soepstengels aan de visite uit te delen. Heel lief bedoeld, maar als snotaap van nog geen twee, hoeft hij dat niet zonder mijn toestemming te doen. Daarnaast mogen wij bijna nergens meer mee helpen. Van schoenen aantrekken tot tanden poetsen. En wat ook echt een must is, zelf lopen! Geen kinderwagen of handje vast houden. Allemaal leuk en aardig en vast ook goed voor de ontwikkeling, maar dit gaat natuurlijk tergend langzaam! Voordat je de deur uit bent of ze in bed liggen ben je zo een half uur verder. Geduld is het sleutelwoord, maar wat moet ik soms een moeite doen om het op te brengen (hopelijk ben ik niet de enige)..

Daarnaast loopt mijn lieve mannetje mij 9 van de 10 keer gruwelijk voor de voeten. Hij helpt maar al te graag met stofzuigen of de vaatwasser uitpakken. Dat hij dan constant met het snoer in de hand loopt en ineens over de grond wordt meegesleurd als ik een ruk aan de stofzuiger geef is natuurlijk wel zielig (arm ventje) Of dat hij al in de vaatwasser is gekropen, terwijl ik aan het uitpakken ben. Hij kan dan net niet bij dat kopje die hij perse wil opruimen. Maar het kan nog een stap erger.. Ik heb hem ook al eens uit een vieze vaatwasser gevist. Ook moet ik er aan denken dat ik de bestekbak er direct uithaal, want voor ik het weet loopt hij met het schilmes rond te zwaaien. Pff.. Ogen voor en achter!

Driftbuien

‘Koek?’ Vraagt mijn zoon regelmatig. ‘Uhhh, nee’ zeg ik. Tuurlijk mag hij geen koekje om 9 uur ’s ochtends. Meneer heeft net zijn ontbijt achter de kiezen. Uiteraard vergaat de wereld op dat moment en werpt hij zich krijsend op de grond. (Wat soms ook wel hilarisch is.) Maar als dit een paar keer per dag gebeurt, ben je er nog wel een keer klaar mee. Zo’n driftbui houdt hij met gemak ook een dik kwartier vol. Als ik geluk heb wordt hij alleen boos. En dat zijn dan de momenten waarop ik dus officieel een #assholeparent ben!
(Zie hier onder mijn #assholeparent momenten).

bijna 2
De leverpastei was ’s ochtends op, dus ik was een #assholeparent
nee
Mijn kleine vriend wilde graag naar buiten, want er lag sneeuw. Maar sneeuw kraakt zo raar.. Dus je raadt het al.. ik was weer de #assholeparent

Voordelen

Uiteraard heeft het hebben van een peuter ook voordelen! Het leuke is dat je eindelijk echt gesprekjes met ze kunt voeren. Ze willen echt hun best doen je te helpen en te leren, wat ook best handig en leuk is. Voor het eten helpt Vinz mij graag met het dekken van de tafel. We zetten dan samen alles klaar. Hij voelt zich echt trots als hij de pindakaas of appelstroop zelf op tafel heeft gezet. Ook aait hij mijn buik (de baby) regelmatig en geeft hij graag kusjes en knuffels. (Nou ja, hij laat zich er ook gerust op ploffen, of gebruikt mij als skippybal haha?) Tegen bijna iedereen op straat zegt hij ‘haaai’ en vrienden die komen krijgen vaak een ‘boks’ of een ‘high five’. Hij leert in een razendsnel tempo en wordt helemaal gek als de Teletubbies op tv komen. Hij wordt nu een ‘echt mensje’. En dat is puur genieten!

Laurie is moeder van Vinz, die bijna 2 jaar is. Ze is zwanger van zijn broertje of zusje en ze is in februari uitgerekend. Laurie is 8 jaar samen met haar man, waarvan ruim 2 jaar getrouwd. Ook hond Snow woont gezellig bij haar. Verder heeft Laurie haar eigen babyproductenlijn en webshop; ByLauz.nl.

Een reactie

  1. Haha heel herkenbaar hoor. Alles is nee en alles ‘zelluf’ doen. Ik heb ook zo’n dreumes meisje rondlopen die toevallig ook helemaal los gaat zodra de teletubbies op tv komen?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.