meertalig

Jungle the Bungle, meertalige boekjes voor peuters en kleuters

Wist je dat het heel goed is om kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met andere talen? Hierdoor is het voor hen bijvoorbeeld makkelijker om in de toekomst andere talen te leren. Steeds meer scholen beginnen in groep 1 al met het aanbieden van een andere taal. Wil je je kinderen thuis ook kennis laten maken met een andere taal? Dan zijn de boeken van Jungle the Bungle perfect voor jou!

Het avontuur van de zwaartekracht / An adventure called gravity

tweetalig

In de boeken worden kinderen meegenomen in de wereld van dieren, topografie en natuurlijk talen. Ieder dier heeft andere karaktereigenschappen waarin kinderen zich kunnen herkennen.

Het eerste boekje heeft de Nederlandse titel ‘Het avontuur van de zwaartekracht’ en de Engelse titel ‘An adventure called gravity’. Dit boekje is dus tweetalig.

olifant

De Nederlandse en de Engelse tekst staan op dezelfde pagina. Wij hebben hem eerst in het Nederlands gelezen, en daarna in het Engels. Mijn peuter vindt het allebei erg leuk, en ik merk dat ze de Engelse tekst ook best goed begrijpt. Dat komt waarschijnlijk door de plaatjes, want daar letten kinderen natuurlijk erg veel op.

Het verhaal is trouwens ook erg leuk en kinderen leren op een speelse manier wat zwaartekracht is. Voor een driejarige is het misschien nog een beetje ingewikkeld om het echt te snappen, maar dat maakt het niet minder leuk.

Eetfeest / Dinnerparty / Cena de fiesta

spaans

Het tweede boekje is een kartonboekje. Jonge kinderen kunnen hem dus ook leuk zelf doorkijken zonder dat ze de bladzijdes kapot maken. Dit boekje gaat over dieren, kleuren en cijfers. Ook weer lekker educatief dus! En naast Nederlands en Engels, leer je ook een beetje Spaans.

jungle the bungle

Met behulp van het boekje leren kinderen verschillende kleuren en de getallen van 1 tot en met 10 in het Nederlands, Engels en in het Spaans. En doordat mijn Spaans niet zo super is, leer ik er zelf ook nog wat van haha!

Het voorlezen in het Spaans is niet makkelijk, doordat ik maar een klein beetje Spaans spreek. Maar dat mag de pret niet drukken! Dit boekje heeft niet echt een verhaal, het is vooral gebaseerd op de dieren, getallen en kleuren.

Onze mening

Ik ben erg enthousiast over deze boekjes en mijn kinderen vinden ze ook erg leuk. Ik ben helemaal niet gewend om voor te lezen in andere talen, maar ik hou wel van deze afwisseling. Het verhaal van ‘Het avontuur van de zwaartekracht’ is echt leuk en mijn peuter vond het allemaal heel interessant.

Ik denk dat dit ook heel erg leuk is als je je kind meertalig opvoed, maar ook als je dat niet doet zijn de boekjes echt aanraders!

Meer informatie over deze boeken vind je op Junglethebungle.com. De boekjes zijn verkrijgbaar via Bol.com. 

Deze boeken hebben we gekregen.

 

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.