slijm in je haar

Slijm in je haar; hoe krijg je het er weer uit?

Slijm; lang heb ik het buiten de deur weten te houden. Totdat mijn peuter en kleuter naar De Grote Slijmfilm gingen. Vervolgens wilden ze zelf slijm maken en daar heb ik aan toegegeven (het filmpje daarvan kun je hier vinden). En toen ze ermee gingen spelen, had mijn peuter binnen no time slijm in zijn haar. Met alleen een beetje shampoo krijg je dat er niet uit, en daarom deel ik vandaag een paar manieren om slijm uit je haar te krijgen. Want mijn peuter is vast niet de enige die slijm in zijn haar heeft gesmeerd!

Hoe krijg je slijm uit je haar?

Slijm is een behoorlijk plakkerig goedje en als je het eenmaal in je haar hebt, gaat het er niet zomaar weer uit. Gelukkig zijn er wat trucjes om het er wel uit te krijgen!

Olie

De eerste manier is door olie in het haar te doen, op de plek waar het slijm zit. Door de structuur van de olie wordt het slijm en het haar glad, waardoor het er makkelijker uit te halen is. Je kunt de olie het beste eerst even in laten werken en het vervolgens onder de douche uit het haar kammen en spoelen. Het maakt niet uit welke olie je gebruikt, dit kan bijvoorbeeld olijfolie, kokosolie of babyolie zijn. Was vervolgens het haar goed, anders blijft het vet door de olie.

Mayonaise

In plaats van olie, kun je ook mayonaise gebruiken. Dat klinkt misschien raar, maar doordat mayonaise voor een groot deel uit olie bestaat, heeft dit hetzelfde effect als de manier hierboven. Het voordeel van mayonaise is dat het dikker is dan olie, en daardoor kun je het makkelijker aanbrengen en laten inwerken. Verder doe je dit op dezelfde manier als hierboven beschreven is.

Pindakaas

Pindakaas is een goede manier om kauwgom uit je haar te krijgen, maar het werkt ook voor slijm. Doe een flinke klodder pindakaas op de plek waar het slijm zit, laat het een kwartiertje inwerken en was het er vervolgens uit. De pindakaas neemt het slijm mee, maar je moet het wel heel goed wassen en uitspoelen.

Conditioner

Je kunt het ook proberen met conditioner. Ga dan niet eerst het haar wassen, zoals je misschien gewend bent, maar begin met de conditioner (of een haarmasker) en laat het een kwartiertje inwerken. Vervolgens spoel je het goed uit.

Afwasmiddel

De laatste manier is voor het haar niet het fijnst, want het kan het haar behoorlijk uitdrogen. Maar in veel gevallen zal het toch een beter optie zijn dan afknippen. Afwasmiddel ontvet heel goed en daardoor zal het slijm loslaten. Mocht je deze manier gaan proberen, verzorg het haar daarna dan even extra goed!

Heeft jouw kind wel eens slijm in zijn of haar haren gehad? En hoe heb je het eruit gekregen?

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.