niet lukt

Wat als het niet lukt?

Door Amy – We zijn nog maar net bezig om zwanger te worden. Helaas is het nog niet meteen gelukt. Ik hoopte dat ik snel zwanger zou zijn, omdat ik het heel graag wil. Maar helaas, dat ben ik nog niet. En hoewel dat natuurlijk heel normaal is, na nog geen drie maanden, word ik er toch een beetje angstig van.

Wat als het niet lukt?

Toen we besloten om voor een kindje te gaan, was ik dolenthousiast. Ik keek er ontzettend naar uit en ik was er heel erg mee bezig. Ik keek online al naar babykleertjes, babyspullen en positiekleding. We hadden het al over namen en ik voelde me helemaal gelukkig. Maar toen werd ik ongesteld en dat was toch wel een tegenvaller. En de maand daarna werd ik weer ongesteld.

Ik weet wel dat het normaal is, maar…

1 op de 6 vrouwen is na een jaar proberen nog niet zwanger. Soms is het domme pech, soms is er meer aan de hand. Het is misschien heel erg naïef, maar ik had hier nooit zo bij stil gestaan. Toen we besloten om te proberen om zwanger te worden, ging ik er vanuit dat ik na een paar maanden wel zwanger zou zijn. Maar wat als dat nou niet lukt? Misschien ben ik wel helemaal niet vruchtbaar, of is mijn vriend dat niet?

Die eerste lol is er nu wel een beetje af. Ik merk nu pas dat het niet zo vanzelfsprekend is om zwanger te worden. En hoe blij je ermee moet zijn als het wel lukt. Als je een gezond kindje in je buik hebt die je maanden later ontmoet.

Door naar de volgende ronde

Wij gaan nu gewoon door naar de volgende ronde en hopelijk gaat het ons lukken om zwanger te worden. Die kans is natuurlijk nog steeds best groot. En ik ben de hoop nog niet kwijt hoor. Maar ik denk dat het wel goed is om stil te staan bij het feit dat het niet zo vanzelfsprekend is. En hoe geweldig het is als het wel lukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.