Een duurzame babykamer: 5 tips

Gastartikel – Het inrichten van de babykamer is een klus waar iedere moeder naar uitkijkt. Alle meubels en accessoires uitkiezen en het kamertje voorbereiden op de komst van de kleine. Omdat we de wereld waarin we leven zo fijn mogelijk willen houden voor onze kindjes, wordt een duurzame babykamer steeds populairder. Lees in dit artikel 5 handige tips voor een duurzame babykamer.

Tip 1 : Zorg voor een constante temperatuur

Je baby heeft veel slaap nodig, zeker de eerste periode. Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar de temperatuur in de babykamer is belangrijk voor de slaap van je kleintje. De juiste temperatuur ligt rond de 18 graden Celsius. Om er voor te zorgen dat de temperatuur in de babykamer constant is, is het goed om je ramen en kozijnen te controleren op kieren en beschadigingen. Zo voorkom je dat er onbedoeld koude of warme lucht binnenkomt. Ligt de babykamer in de zon? Zorg dan voor goede gordijnen en zonwering om de warmte buiten te houden.

Tip 2: Ga voor ecologische verf

Waar ecologische verf vroeger moeilijk verkrijgbaar en duur was, is het nu veel makkelijker om aan ecologische verf te komen. Deze verf is te koop bij het merendeel van de bouwmarkten tegenwoordig. In ecologische verf zitten geen giftige stoffen, waardoor er geen gevaarlijke damp in de babykamer hangt na het verven. Zo verf je met een gerust hart de babykamer en maak je je geen zorgen om gevaren voor je kleine.

Tip 3: Hergebruik materialen

Een belangrijk onderdeel van duurzaamheid is natuurlijk het hergebruiken van materialen. In de babykamer hoeft zeker niet alles nieuw te zijn. Gebruik een oude kast bijvoorbeeld als kledingkast door hem op te schuren en opnieuw te verven. Ook tweedehands spullen zijn een goede optie in een duurzame babykamer. Denk bijvoorbeeld aan het wiegje, de commode en een stoel om op te voeden.

duurzaam

Tip 4: Kies biologische materialen

Tegenwoordig zijn er steeds meer biologische producten verkrijgbaar voor in de babykamer. Op het internet zijn flink wat websites die verschillende biologische en ecologisch babyproducten verkopen. Denk hierbij niet alleen aan biologische kleding en lakens, maar ook aan matrasjes, hoezen en aankleedkussens. Zo weet je zeker dat je baby in de babykamer alleen in aanraking komt met ongevaarlijke materialen en zorg je voor een betere wereld.

Tip 5: Verduurzaam je huis

Naast de babykamer, is het verduurzamen van de rest van je huis ook een flinke stap in de goede richting. Hoe duurzamer wij leven, hoe beter we de wereld achterlaten voor onze kinderen en de generaties die volgen. Ga daarom voor een besparende douchekop, koop lokale producten en overweeg een moestuin waarin je je eigen fruit en groenten teelt. Ook zonnepanelen zijn goed voor het verduurzamen van je huis, zo wek je gratis je eigen energie op en wat je niet gebruikt gaat terug het elektriciteitsnetwerk in.

vmdm

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.