opleiding volgen kinderen

Een BBL-opleiding volgen als je 2 kinderen hebt

Door Kathy – Soms wordt er wel eens aan mij gevraagd; “Hoe doe je dat toch allemaal, werken en leren met twee kinderen?” Het lijkt voor de meesten zo lastig, maar als je een goede agenda hebt, dan kom je een heel eind.

Een opleiding gaan volgen als je kinderen hebt

Ik ben in september 2017 begonnen met mijn opleiding tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg in combinatie met maatschappelijke zorg. Beide een niveau 3 opleiding.

Via mijn werk kon ik deze opleiding gaan doen, alleen zat ook ikzelf in het begin te twijfelen hoe ik dit allemaal moest gaan rond breien met twee kleine relatief kleine kinderen (een dochter van toen drie en zoontje van toen anderhalf jaar oud).

Ervoor gaan!

Mijn moeder en mijn man hebben mij echt geholpen om de keuze te maken om ervoor te gaan. Mijn moeder past al op de kinderen als ik aan het werk ben. En als mijn man vrij was, dan nam hij de kinderen en ik had dan genoeg kans en plek om te leren of opdrachten te maken. Ook de overweging dat als mijn dochter 4 jaar was zij naar de basisschool ging en dus overdag niet thuis was, nam ik mee met de keuze om de opleiding te gaan starten.

Mijn draai vinden

Zoals bij ieder gezin thuis, verliep het in het begin niet allemaal vlekkeloos en moest ik veel zoeken naar me draai te vinden. Ik ging vooruit kijken naar mijn rooster van school, maar ook naar mijn werkrooster en kon met mijn moeder door de weeks veel afspraken maken zodat ik mij kon concentreren op school.

Eigenlijk ging ik zodanig vooruit werken op school en hoefde ik thuis dus erg weinig te doen.

Nu dat ik in het tweede jaar zit, merk ik dat ik nu wat meer thuis moet doen en heb ik mijn vaste vrije dag op mijn werk op de dinsdag gezet. Maandag ga ik dan naar school en dan kan ik dinsdag overdag veel voor school doen als mijn zoon aan het spelen is en mijn dochter op school zit. Elk schooljaar is het weer even plannen met een agenda en vooruit kijken om alles te kunnen doen en maken, maar ik heb er vertrouwen in dat als ik straks na de zomervakantie mijn laatste jaar van de opleiding in ga, ook dit allemaal goed komt en ik mijn diploma in juli 2020 mag weten te behalen.

Wil je meer lezen van Kathy? Kijk dan eens op haar eigen blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.