evy

Even voorstellen; gastblogger Evy

Het bloggersteam blijft maar groeien, Evy is onze nieuwste gastblogger. Ze is moeder van 2 zoontjes, en na de geboorte van haar tweede zoontje is ze in een depressie beland. Vandaag stelt ze zich aan jullie voor.

Toen ik zag dat er op Voor Mama’s Door Mama’s iemand anoniem blogde, heb ik Malou meteen een mailtje gestuurd. De laatste tijd kan ik het goed gebruiken om mijn gedachtes op papier (of nou ja, op het scherm van mijn computer) te zetten, maar niet met naam en toenaam. Daarom ga ik dus anoniem bloggen, en vandaag stel ik me even voor.

Evy

Jullie mogen me Evy noemen, maar dat is niet mijn echte naam. Ik ben moeder van 2 jongetjes, 1 van 2 jaar en 1 van 4 maanden. Ik ben getrouwd en we wonen met zijn viertjes in een gezellig klein dorpje. Ik ben jarenlang kapper geweest, maar momenteel werk ik even niet.

Depressie

Als snel na de geboorte van mijn tweede zoontje merkte ik dat ik niet lekker in mijn vel zat. Terwijl andere moeders met kindjes van dezelfde leeftijd als mijn zoontje erg aan het genieten waren, voelde ik me somber. Ik dacht dat het kwam omdat het allemaal gewoon best veel was, maar het werd alleen maar erger.

Ik had ’s ochtends geen zin om uit bed te komen en ik deed het alleen voor mijn kinderen. We kwamen het huis niet meer uit, ik had nergens zin in, ik vond niks meer leuk. Mijn man merkte dat het niet goed met me ging en van hem moest ik de dokter bellen. Zo gezegd, zo gedaan. Via de huisarts kwam ik bij een psycholoog en die stelde al vrij snel een depressie vast.

Nu is het de bedoeling om weer uit deze depressie te komen. Samen met mijn psycholoog ga ik daarmee bezig, en hopelijk kan ik binnenkort weer wat meer genieten van het moederschap.

Bloggen

Mijn psycholoog gaf als tip om mijn gevoelens en gedachten van me af te schrijven, omdat ik niet zo’n prater ben. Daar ben ik mee begonnen, en daarnaast wil ik hierover gaan bloggen. Ik ga proberen om niet alleen maar sombere stukken te schrijven, maar ik wil jullie meenemen in mijn proces om de depressie te overwinnen.

Tot snel!

Liefs,

Evy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.