heel holland plakt

Heel Holland Plakt!

In deze heftige tijd is het hartstikke fijn als er mensen met ideeën komen om de boel een beetje op te vrolijken. Laatst vertelde ik al dat veel verzorgingshuizen vroegen om tekeningen van kinderen, om daar de bewoners mee te verrassen en het op te hangen. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Maar je kunt ook je eigen huis een beetje opfleuren, door je ramen te beplakken met mooie kunstwerkjes van je kinderen. Zo wordt het straatbeeld wat gezelliger!

Facebookgroep Heel Holland Plakt

Het is nog maar een paar dagen geleden dat de Facebookgroep ‘Heel Holland Plakt’ werd opgericht en momenteel heeft deze groep al ruim 9.000 leden. Het doel van de groep is om massaal je ramen te beplakken en daarmee het straatbeeld wat gezelliger te maken. Heel veel mensen doen mee en overal zie je steeds meer beplakte ramen. En dat staat zo leuk!

heel holland plakt facebook

Hier in huis zijn de kinderen al druk aan het knippen en plakken. Ze zijn bezig met bloemen, vlinders, rupsen, bijtjes, hartjes en mijn peuter is net klaar met de zon. De eerste dingetjes zijn opgeplakt en het staat al hartstikke gezellig.

Hoe plak je het vast?

Het eerste wat ik dacht toen ik hoorde over dit idee was ‘hoe plak je dat dan op?’. Daar zijn verschillende manieren voor. Veel mensen doen dit met plakband of met dubbelzijdig tape. Een andere manier om het op te plakken, is met behanglijm. Het schijnt dat je dat makkelijk weer kunt verwijderen van je ramen en het zorgt ervoor dat de knutsels goed blijven plakken.

schilderen op ramen

Andere ideeën

Plakken is natuurlijk een leuk idee, maar je kunt ook op andere manieren je ramen versieren. Je kunt bijvoorbeeld gaan schilderen op je ramen of iets anders mooi ophangen. Op de Facebookgroep zag ik een raam voorbij komen met allemaal prachtige gehaakte werkjes. En zo zie je maar, je hoeft niet perse (jonge) kinderen te hebben om je ramen op te vrolijken!

haken

Klik hier voor de Facebookgroep Heel Holland Plakt. Ga jij ook meedoen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.