tekeningen maken eenzame ouderen

Doen: tekeningen maken en brieven schrijven voor eenzame ouderen

Dat eenzaamheid veel voorkomt onder ouderen, weet je waarschijnlijk wel. Maar nu, tijdens de coronacrisis, is dat nog veel erger. Veel ouderen zijn alleen en mogen nu geen bezoek ontvangen. Maar wat ze wél mogen ontvangen, zijn tekeningen, kaartjes en brieven! Laten we deze ouderen daarom verrassen met een mooie tekening, kaart of brief. Doen jullie mee?

Tekeningen voor ouderen

Nu je kinderen thuis zijn door het coronavirus, hebben ze vast wel tijd om een mooie tekening te maken. Laat ze dat vooral doen, en verzamel een paar tekeningen om ze vervolgens op te sturen of weg te brengen naar een verzorgingstehuis. Ook leuk; zet de naam en de leeftijd van je kind op de tekening.

Kaartjes sturen

Veel ouderen zijn nog niet zo bekend met e-mail en mobiele telefoons en zullen zelf nog regelmatig communiceren via de post. En zeg nou zelf; eigenlijk is dat toch ook hartstikke leuk? Veel ouderen zullen het erg waarderen als je ze een kaartje stuurt!

Brieven schrijven

En daarnaast kun je natuurlijk ook een brief schrijven. Dat is een leuke bezigheid voor grotere kinderen, maar dat kun je zelf natuurlijk ook doen. Ook dat wordt vast erg gewaardeerd!

Is het wel veilig?

Nou heb je misschien gehoord dat het coronavirus een tijdje kan blijven leven op voorwerpen, dus ook op tekeningen. En daardoor vraag je je misschien af of dit wel veilig is. Maar je kunt een besmetting nooit helemaal voorkomen. Het virus kan ook op bijvoorbeeld boodschappen zitten, en ook dat haal je wel in huis.

Veel verzorgingstehuizen vragen zelf om tekeningen, brieven en kaartjes. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de site of de Facebookpagina van een verzorgingstehuis bij jou in de buurt. Veel verzorgingstehuizen hebben speciaal hiervoor kratten neergezet, waar je de tekeningen in kunt doen. Anders kun je ze waarschijnlijk in de brievenbus doen, of je kunt ze opsturen.

Gaan jullie ook tekenen of brieven schrijven voor eenzame ouderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.