weekend weg

Heerlijk, zo’n weekend weg!

Door Aafke – In de categorie ‘zeer uitdagend’, staat deze vrij hoog. Met je 4 dochters naar een bungalow park met subtropisch zwemparadijs.

Een weekend weg

Afgelopen weekend hebben we in zo’n paradijs doorgebracht. Wat een feest. Je kinderen rennen overal heen en je kijkt zelf de hele dag schichtig om je heen of je ze allemaal nog hebt.
Gelukkig is nummer 4 nog te klein om ergens heen te gaan, maar met drie wandelende exemplaren is het nog steeds een uitdaging om weer compleet terug te keren naar het huisje.

Loslaten

Een weekend als dit is voor ouders echt een les in loslaten. Onze oudste dochter van 8 heeft haar zwemdiploma’s. Alle 3: A, B en C. Ze kan goed zwemmen, houdt dit regelmatig bij en we hebben het zelf ervaren. Maar ‘mam, ik kan zelf wel’ is toch echt spannend. Ze is zelfstandig genoeg om zich uren in haar eentje te vermaken in zo’n zwembad. En nadat we haar 10 minuten bij ons hebben proberen te houden moesten we haar toch laten gaan en dat ging prima! Wat een heerlijkheid zo’n vrij kind. Dat loslaten bevalt best goed!

Ongeleid projectiel

Die tweede dame van 6 is echt een ongeleid projectiel. Ze heeft haar A diploma bijna, maar toch moet ze nog bandjes om en bij ons blijven (uiteraard). Alleen je rent als vader of moeder wel constant achter haar aan. Dus dat is het moment om toch corrigerend op te treden en haar duidelijk uit te leggen dat ze bij ons MOET blijven. Het is anders echt onmogelijk om haar bij te houden in de wildwaterbaan. Gelukkig begreep ze toen toch de ernst hiervan. En geen zorgen ouders… Tijdens zo’n weekend kom je wel aan je beweging.

Ondeugende peuter

Dan nummer 3. Dit 2 jarige lieve schattige, maar oh zo ondeugende, meisje gedraagt zich uitstekend in het pierebadje. Tot daar het moment kwam dat ze ZAG dat haar zussen weg gingen. Les: altijd ‘stiekem’ weggaan. Dan gaat ze er ook niet achteraan.  Uiteindelijk mocht ze ook even lekker met mama en papa naar het glijbanenplein. Een ideaal plein voor die kleintjes. Alleen maar glijbanen met ondiep opvangbad. Hier hoef je als ouders iets minder je hart vast te houden. Ze glijdt er heerlijk op los.
Een kleine tip voor de zwembadeigenaren: zet een hek om het pierebadje wat alleen aan de buitenkant opengemaakt kan worden en automatisch weer dichtklapt. Dat geeft ouders een hoop rust. Afgelopen jaar tijdens onze vakantie in Duitsland hadden ze dat ook, net als een vrij nieuw zwembad in Zwolle. Wat een uitkomst, dat niemand dat toch eerder bedacht heeft.
Die kleine spruit nummer 4, van 2,5 maand oud, heeft het het beste voor elkaar. Zodra ze een kikje geeft mag ze al bij moeders drinken, want een bléérende baby op vakantie is slecht voor de onderlinge gemoedstoestand. Die borstvoeding wordt flink op gang gehouden. Met draagzak gaat dat prima en is het allemaal zo gepiept. In combinatie met haar eigen kleine tentje kan ze overal slapen. En die herrie in het zwembad? Een heerlijk monotoon geluid om bij te slapen…
Zelfs met drie dames slapen op één kamer gaat het redelijk. Na een paar keer waarschuwen slapen ze toch. Want je snapt dat ze natuurlijk niet netjes om 19.30 uur in bed lagen.

Even tijd voor papa en mama

Pfff.. tijd voor papa en mama om ook eventjes met de beentjes omhoog te gaan en een heerlijk wijntje en biertje open te trekken. En duimen dat ze niet te vroeg wakker worden morgen én dat die ukkepuk een beetje doorslaapt (halleluja, het was zo :)).
“Wat een schatjes hebben we hè?” Echt.. en gelukkig worden dit soort uitjes vanaf nu elke keer beter! Het grote voordeel van groeiende kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.