ses knutselen met papierstroken

Review: SES Knutselen met papierstroken

Mijn peuter en kleuter zijn gek op knutselen en we zitten regelmatig aan de eettafel iets moois te maken. Omdat ze dit zo leuk vinden, kregen ze van Sinterklaas een knutselpakket cadeau! Dit was het pakket ‘Knutselen met stroken’ van SES. De set is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar, dus dat leek me perfect voor mijn dochter van 5 en mijn zoon van 3.

SES Knutselen met stroken

ses

We maakten de doos open en mijn zoon en dochter begonnen meteen te roepen wat ze wilden maken. ‘Ik wil de bloem maken!’ ‘En ik de schildpad!’.

In de doos zit alles wat je nodig hebt om dit te maken. De stroken papier, de vormpjes die je erop kunt plakken, een boekje waarin staat hoe je de diertjes kunt maken en er zit zelfs een schaar en lijm bij.

Onze ervaring

We begonnen dus met de bloem en de schildpad. Achteraf bleken dit de moeilijkste knutsels te zijn, maar dat wisten we van tevoren natuurlijk nog niet.

De vormen (zoals de bloem en de schildpad) kun je heel makkelijk uit het papier drukken. Erg handig voor kinderen die nog niet zo netjes kunnen knippen, dit zorgt ervoor dat ze niet verknipt worden.

De stroken moeten uitgeknipt worden en dat bleek voor mijn zoontje van 3 nog wel lastig te zijn. Hier hielp ik hem een beetje bij en we knipten het samen uit. Voor mijn dochter van 5 was dat prima te doen, zij kon bijna alles zelf. Het was voor haar alleen een beetje lastig om de stroken goed in de bloem te krijgen, maar met een klein beetje hielp lukte dat ook.

Toen de bloem en de schildpad klaar waren, wilden mijn kinderen nog meer maken. Ze vonden het hartstikke leuk om te doen, dus we besloten nog iets te maken. Mijn dochter koos voor de vlinder en mijn zoon voor de rups.

De vlinder wordt gemaakt met een muizentrappetje. Iets wat mijn dochter nog niet eerder had gedaan, maar wat haar meteen lukte en ze vond het erg leuk. De vlinder bleek makkelijker te zijn dan de bloem en dit kon ze helemaal zelf maken.

De rups is erg leuk voor peuters, ook deze is niet zo moeilijk om te maken. Ik hielp mijn zoon weer even met knippen en daarna mocht hij de rondjes plakken. Lijm valt altijd goed in de smaak bij hem en hij vond het geweldig om te doen.

Toen mijn dochter klaar was met de vlinder en mijn zoon nog bezig was met de rups, wilde ze nog iets maken. Ze koos voor het wasbeertje. Ook dit is prima te doen voor een kleuter en deze maakte ze helemaal zelf.

Conclusie

Het is een ontzettend leuke knutselset voor deze leeftijd. Houd er wel rekening mee dat je peuters waarschijnlijk wel moet helpen, want sommige dingen zijn nog een beetje te moeilijk. De meeste kleuters zullen het grotendeels zelf kunnen.

Wat ons betreft is dit absoluut een aanrader, kinderen zullen hier veel plezier van hebben!

De set SES Knutselen met papierstroken is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com, voor € 8,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.