Leuk voor je woonkamer, speelhoekje of de kinderkamer; een wereldkaart aan de muur!

Wereldkaarten zijn hot! Je ziet ze overal en dat is ook niet zo gek, want ze zijn gewoon hartstikke leuk. Je hebt wereldkaarten op posters, canvas, hout, schoolplaat, behang, et cetera. Het staat ontzettend leuk in je huis. Bijvoorbeeld in je woonkamer, maar een wereldkaart is ook erg geschikt voor op je baby- of kinderkamer. Vandaag laat ik je wat inspiratie zien, waardoor jij vast ook een wereldkaart aan je muur wil hangen!

Wereldkaart in je woonkamer

wereld kaart

Je woonkamer wordt een stuk gezelliger als er iets aan de muur hangt. En aangezien er wereldkaarten in alle soorten en maten zijn, is er vast wel een wereld kaart die bij jouw interieur past. Een lekker drukke met veel kleur, of liever een rustige zwart witte wereldkaart? Groot, klein, of iets er tussenin? De keuze hierin is enorm!

Op de baby- of kinderkamer

Mijn dochter heeft een wereldkaartposter op haar slaapkamer hangen. En toen ze laatst vroeg waar Afrika is, kon ik haar dat op haar kamer aanwijzen. Dat vond ze natuurlijk hartstikke leuk! Als je kind wat ouder is en topografie op school krijgt, is zo’n wereldkaart aan de muur ook heel erg leuk. Ze zijn dus heel erg geschikt voor op baby- en kinderkamers!

In het speelhoekje

speelhoekje

Ook boven ons speelhoekje hangt een wereldkaart. Wij hebben gekozen voor een groot canvas met een gekleurde wereldkaart. Lekker fleurig, maar doordat die van ons een witte achtergrond heeft, is het toch niet te druk.

Waar ben je al geweest?

wereldkaart

Het is ook een ontzettend leuk idee om op de wereldkaart aan te geven waar in de wereld je bent geweest. Zoals op de foto hierboven bijvoorbeeld, met kleine vlaggetjes. Daarvan krijg je toch spontaan zin om te gaan reizen?

Wat vind jij van wereldkaarten aan de muur? En heb je er zelf al eentje?

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.