kinderkamer

Zo geef je de kinderkamer een make-over

Gastartikel – De kinderkamer is misschien wel de vrolijkste kamer in huis, vol met kleuren en speelgoed. Hoe leuk de kinderkamer ook is, als je kleintje groter wordt raakt hij of zij uitgekeken op de kamer. Dan is het tijd om een make-over in te lassen en de kamer om te toveren tot een droomslaapkamer. In dit artikel lees je 5 leuke tips voor een slaapkamer make-over.

Tip 1: Maak een controlerondje

Voordat je begint aan het leuke deel van de make-over, is het goed om te beginnen met een saaier onderdeel. Dit is namelijk het nalopen van de kinderkamer om te zien of er dingen toe zijn aan reparatie of vernieuwing. Allemaal om ervoor te zorgen dat de kinderkamer een gezonde plek is voor je kind om te spelen en te slapen. Controleer bijvoorbeeld of het dubbel glas niet lekt waardoor er onnodig kou binnenkomt en loop de kozijnen na op kieren en beschadigingen.

Tip 2: Betrek je kleine bij het proces

Het is voor je kindje natuurlijk leuk als jij hem of haar betrekt bij het omtoveren van de kinderkamer. Bedenk bijvoorbeeld samen welke kleuren jullie willen gebruiken en of jullie voor een thema gaan. Dit is ook meteen een mooie gelegenheid voor wat quality time samen waarin jullie samen spullen uitkiezen voor de nieuwe kamer.

Tip 3: Houd de basis simpel

Kinderen groeien helaas veel te snel op en de kans bestaat dan ook dat je over een paar jaar weer de vraag krijgt naar een nieuwe kamer. Om te voorkomen dat je elke paar jaar veel geld kwijt bent aan de kinderkamer, is het slim om de basis simpel te houden. Ga bijvoorbeeld voor een neutrale kleur op de muren en pak uit met accessoires om kleur aan te brengen. Zo pas je de kamer over een aantal jaar makkelijker aan.

Tip 4: Ga voor zachte materialen

Kinderen zijn dol op spelen en zachte materialen komen daar goed bij van pas. Denk bijvoorbeeld aan een lekker zacht vloerkleed waar naar hartenlust op gespeeld wordt en fijne kussens om op te zitten of tegen te leunen. Naast dat zachte materialen fijn zijn voor je kindje, ziet het er ook nog eens heel leuk en gezellig uit.

Tip 5:  Verander de indeling

Een snelle manier om de kinderkamer er anders uit te laten zien, is door de indeling te veranderen. Hierdoor lijkt de kamer meteen heel anders en dit is een gegarandeerd succes bij je kleine. Teken van tevoren de kamer uit en maak een paar opties voor de nieuwe indeling. Betrek je kind bij het kiezen van de leukste indeling en ga aan de slag.

Heb jij de kinderkamer al eens een make-over gegeven?

vmdm

5 reacties

  1. Slimme tips. Ik heb net het bed weggehaald en in onze kamer gezet om bij ons te slapen in de kamer, de co sleeper was te klein geworden. Maar nu is het zo kaal, daar moet ik wat mee…

  2. Blijven schuiven met meubels doe ik zelf eigenlijk niet in de jongste kids hun kamer… Juist omdat ze zo fijn slapen, ben ik bang dat anders te verstoren door elke keer te rommelen id kamer… Maar het liefst zou ik elke dag wat veranderen :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.