Review; boekenpakket van de Kinderboekerij

Hier in huis zijn we allemaal groot fan van kinderboeken. We lezen regelmatig samen boekjes en mijn kinderen vinden het ook hartstikke leuk om zelf boeken door te bladeren. Steeds vaker komt één van de twee aan met een boek, die ze dan samen willen lezen. Bij mijn dreumes is de spanningsboog vaak nog te kort om een verhaaltje uit te lezen, maar mijn peuter kan er echt een tijdje van genieten! Ik ontving voor haar een pakketje van de Kinderboekerij met daarin vier boeken en vandaag vertel ik jullie er wat meer over!

De kinderboekerij

De kinderboekerij heeft vier pakketten voor vier verschillende leeftijden;

  • Baby/dreumes (0-2 jaar)
  • Peuter/kleuter (3-5 jaar)
  • Schoolkind (6-7 jaar)
  • Tiener (8+ jaar)

Wij ontvingen een peuter/kleuterpakket.

Een kleurboek en een stickerboek

k3 kleurboek

Mijn peuter is bijna iedere dag wel even aan het kleuren of aan het knutselen, dus dit soort boeken vallen erg goed in de smaak. In het multicolor boek van Kikker zie je een ingekleurd plaatje met eronder of ernaast een kleurplaat. Je kunt het ingekleurde plaatje namaken, maar mijn dochter gebruikt liever haar eigen fantasie. Daarnaast vindt ze het ook erg leuk om het ingekleurde plaatje nog verder in de kleuren.

Het K3 stickerboek is ook erg leuk. Mijn peuter is sowieso dol op stickers, dus dit kon niet missen. Wat een beetje jammer is, is dat het stickerboek maar 10 pagina’s heeft. Daardoor heb je er niet zo heel lang plezier van.

Lawaai in Sesamstraat

sesamstraat

Mijn kinderen kijken eigenlijk nooit naar Sesamstraat, maar ze kennen de Sesamstraatfiguren wel door het programma ’10 voor…’. Mijn dochter herkende Elmo, Bert en Ernie meteen en ze was erg enthousiast over dit boek. Het boek gaat over lawaai maken met een toeter en dat vinden kinderen van deze leeftijd natuurlijk erg leuk. Maar dan gaat de toeter kapot… Gelukkig loopt het allemaal goed af.

Lappa waait weg

lappa waait weg

Het laatste boekje is ‘Lappa waait weg’. Lappa en Hondje Wof belanden tijdens een zware storm in zee. Gelukkig worden ze gered door zeehond Happie, die toevallig in de buurt zwemt. De twee vriendjes beleven een echt eilandavontuur, dat zich afspeelt op Vlieland, Terschelling en Ameland.

Dit was mijn favoriet uit het boekenpakket. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is echt een leuk verhaal. Zeker een aanrader dus!

Wil je meer weten over de boeken van de Kinderboekerij? Kijk dan eens op Kinderboekerij.nl.

Dit boekenpakket hebben we gekregen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.