oude telefoon

‘Mam, mag ik jouw oude telefoon?’

Ik kon erop wachten; de vraag of mijn kleuter zelf een telefoon mag. Want zo’n telefoon is natuurlijk hartstikke leuk en ze weet dat je er spelletjes op kunt doen. Met mijn telefoon doet ze eigenlijk niks, want dat vind ik niet nodig. Maar bij oma mag ze er wel eens een spelletje op doen. Ze vindt het bijvoorbeeld erg leuk om te kleuren op nummer en dat doet ze regelmatig bij oma. Laatst vroeg ze of ik die app ook wilde downloaden, maar daar gaan we niet aan beginnen. Prima dat ze dat bij oma doet, want bij opa’s en oma’s mag natuurlijk altijd iets meer. Maar ik zit er niet op te wachten dat zij telkens mijn telefoon wil hebben om er spelletjes op te spelen.

Toe aan een nieuwe telefoon

Mijn telefoon wordt steeds langzamer en krijgt wat gebreken, terwijl ik hem eigenlijk nog niet zo heel lang heb. Toen ik laatst aan het klagen was over de traagheid van mijn toestel, zei manlief; ‘waarom koop je dan geen nieuwe?’. Mijn kleuter was erbij en reageerde meteen met de vraag ‘mag ik dan jouw oude telefoon?’.

Eerst eens op zoek naar een nieuwe telefoon

Ik ben momenteel ontzettend aan het twijfelen wat voor telefoon ik wil. Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens, en in mijn geval blijkt dat nu wel te kloppen. Ik heb deze telefoon nu anderhalf jaar en hij is eigenlijk wel echt toe aan vervanging. En dat is niet iets van de laatste tijd, want toen ik hem nog geen jaar had, had hij al een aantal gebreken. De camera werd zelfs na een paar weken al slechter.

Een iPhone proberen?

Behalve een iPod shuffle heb ik eigenlijk nooit iets van Apple gehad, maar misschien moet daar maar eens verandering in komen. Ik hoor er heel veel positiefs over en daarom zit ik erover te denken om toch maar eens een iPhone aan te schaffen. Het is wat duurder, maar dan heb je ook wel wat meer. Dan heb ik bijvoorbeeld geen andere camera meer nodig, want iPhones schijnen hele goede foto’s te maken (in tegenstelling tot de telefoon die ik nu heb). En voor een telefoon en een goede camera in één, valt de prijs dan eigenlijk wel weer mee…

Oude telefoon voor je kleuter?

Mijn kleuter is bijna geen kleuter meer en nu dacht ik, misschien krijgt zij mijn oude telefoon wel voor haar zesde verjaardag. Ik wil haar niet ‘zomaar’ een telefoon geven, maar als verjaardagscadeau is het wat anders. Overigens krijgt ze dan alleen de telefoon, zonder belfunctie en 4g en dat soort dingen. Dus alleen om spelletjes op te doen, zoals het kleuren op nummer. Dat soort dingen zijn best leerzaam, dus ik vind het helemaal niet erg dat ze dat doet. En als een kind van 6 een telefoon op die manier gebruikt, is het net zoiets als een tablet.

Verder wil ze er heel graag foto’s en filmpjes mee maken. Laatst stond ze zichzelf al met haar Vtech camera te filmen terwijl ze een Tiktok dansje deed. Tiktok krijgt ze overigens nog lang niet hoor, ze mag alleen soms samen met mij wat filmpjes kijken.

Is ze niet te jong?

Aan de ene kant denk ik; ze is nog niet eens 6. Aan de andere kant denk ik; ze speelt ook regelmatig op de tablet. Ze zit nu in groep 3 en ook daar mogen ze soms spelletjes doen op de tablet en een telefoon is dan niet zo heel veel anders. Ik hoor regelmatig van haar dat klasgenootjes wel de oude telefoon van hun ouders hebben en tja, dan snap ik wel dat ze dat ook wil. Dus ik ga er nog eventjes over nadenken, maar misschien krijgt ze mijn oude telefoon wel voor haar verjaardag!

vmdm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.