aliexpress

Shoppen via AliExpress, yay or nay?

Ik ontdekte AliExpress via Bart, mijn man. Hij had er wat over gehoord en hij wilde er iets bestellen. Hij bestelde iets heel goedkoops, om eens te kijken of het ook echt aan zou komen. Ongeveer twee weken later kwam het pakketje binnen en Bart bestelde al snel meer. Ik durfde het nog niet zo goed en ik wist ook nog niet wat er allemaal te koop was, dus het duurde even voordat ik mijn eerste bestelling plaatste.

AliExpress

Op AliExpress is ontzettend veel te koop. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het er wel. Kleding, sieraden, decoratie voor je huis, een hangmat met standaard, je vindt het er allemaal.

Mijn eerste bestelling was een haarbandje voor Nomi. Ik betaalde er € 0,42 voor, dus er kon weinig mis gaan. Het duurde even, maar het kwam binnen. In de tussentijd had ik al een aantal dingetjes in mijn wishlist gezet, maar ik wachtte even met bestellen totdat het haarbandje binnen was. Want ik had nog een beetje mijn twijfels. Hoe kan een haarbandje nou gemaakt én verzonden worden voor maar € 0,42? Blijkbaar kon het echt, want mijn bestelling kwam binnen. Vervolgens bestelde ik meteen wat meer dingen. Binnen no time had ik de smaak te pakken en ik keek regelmatig even op AliExpress.

Niet meer dan € 22,00

Ik durfde inmiddels ook voor meer dan een paar cent te bestellen, maar ik las al gauw ergens dat je niet voor meer dan € 22,00 aan spullen bij dezelfde verkoper moet bestellen. Althans, niet in één keer. Dan kan het namelijk zijn dat er extra (douane)kosten bijkomen. En dan is het opeens een stuk minder goedkoop.

Artikel kapot?

Inmiddels heb ik best veel besteld bij Aliexpress en ik heb één keer iets binnengekregen waar ik niet tevreden over was. Dat was een inlegger voor in wasbare luiers die na één keer wassen al kapot was. Ik nam contact op met de webshop en ik kreeg een nieuwe.

En wat als het niet aankomt?

Tot nu toe is alles wat ik heb besteld aangekomen. De ene keer duurt het wat langer dan de andere keer, maar het lag altijd binnen 6 weken in de brievenbus. Maar ik heb van anderen gehoord dat het wel eens voorkomt dat iets niet aankomt. Als je iets gekocht hebt, staat erbij voor wanneer je het binnen moet hebben. Als dat niet zo is, krijg je je geld terug. Ik kan dus niet uit persoonlijke ervaring spreken, maar het schijnt dat je je geld ook echt terugkrijgt.

Op dit moment zijn er weer een aantal items onderweg naar mij. Ik bestel vaak baby- en kinderspulletjes, maar ook wel eens dingetjes voor mezelf. AliExpress heeft bijvoorbeeld erg leuke en goedkope sieraden. En ik verbaas me er soms over wat je er allemaal kunt kopen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ome Ali heeft het! Ik ben dus groot fan!

Bestel jij wel eens iets bij AliExpress?

vmdm

4 reacties

 1. Ik heb er wel van gehoord, maar nog niet eerder besteld. Ik ben altijd een beetje huiverig, als de prijzen zo laag zijn. Of het wel ‘goede’ arbeid is en of het niet te goedkope productie is (eventuele gifstoffen). Maar ik ben té voorzichtig, dat is wel zo. Als jij er zo tevreden over bent is het wel aanleiding voor mij om weer eens rond te snuffelen.
  Rory onlangs geplaatst…Bloggers on tour: een bezoek aan de Negenmaandenbeurs 2017My Profile

 2. Ik bestel regelmatig wat bij ome Ali. Tot nu toe is er maar 1 dingetje niet aangekomen en 1x het verkeerde geleverd. Geld terugkrijgen is wel een dingetje. Ik wacht nog steeds op een refund van vorig jaar. Daar kan ik wel naar fluiten. Gelukkig was het maar ca. €2. Contact leggen met de shopowner gaat goed tot dat het misgaat. Dan merk je toch een taalbarrière, ook al spreek je allebei Engels.

 3. Hier wel eens een voetbaltenue besteld van een bekende Nederlandse club via AliExpress. Voor 17 euro en ruim 6 weken wachttijd werd het bij het dichtstbijzijnde postkantoor bezorgd.
  Mijn zoontje was al bang dat het niet meer kwam 😉

  Shoppen bij Ali wordt nog leuker als je eerst onderstaande link aanklikt, je steunt dan namelijk gelijk een goed doel en daar merk je niets van. (natuurlijk kun je ook een ander goed doel aanklikken…wij steunen deze):
  http://babyhope.doelshop.nl/webshops?q=AliExpress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.