kinderboerderij Dedemsvaart

Uitje; kinderboerderij DeKibo in Dedemsvaart

Toen wij aan het kamperen waren in Dedemsvaart was ik aan het kijken wat er in de omgeving te doen was. Ik zag dat er midden in Dedemsvaart een kinderboerderij was, en dat is natuurlijk een perfect uitje voor kinderen die gek zijn op dieren. Dus we brachten een bezoekje aan kinderboerderij DeKibo.

Kinderboerderij DeKibo in Dedemsvaart

speeltuin Dedemsvaart

Als je binnenkomt ben je meteen bij een grote speeltuin met onder andere een trampoline, zandbak, schommels, wipkipjes en heel veel speelgoed. Daar wilden de kinderen natuurlijk even spelen, en daarna gingen we op zoek naar de dieren.

De dieren op de kinderboerderij

Het eerste wat me opviel was dat er veel dieren loslopen. We werden begroet door een gezellige kalkoen en een stukje verderop liepen een aantal pauwen. Heel mooi om te zien, maar het kan voor sommige kinderen ook wel een beetje spannend zijn.

Konijnen

kinderboerderij dedemsvaart

Er is een grote ruimte waar heel veel konijntjes en cavia’s lopen. Daar mag je bij in en sommige diertjes laten zich makkelijk aaien. Het veldje met heuveltjes deed me denken aan de Teletubbies en dat vonden mijn kinderen natuurlijk heel leuk.

Alpaca’s

kinderboerderij alpaca's

Ik hou van alpaca’s, dus ik vond het heel leuk om te zien dat ze aanwezig waren op de kinderboerderij. Ze zijn helemaal niet bang voor mensen en ze vonden het prima om geaaid te worden!

Struisvogels

dekibo

Struisvogels zie je ook niet op iedere kinderboerderij, maar wel bij Dekibo. Onze pup vond het heel interessant, maar toen ze dichtbij kwamen werd het toch iets te eng haha!

Andere dieren

Verder vind je op deze kinderboerderij onder andere vogels, pony’s, koeien, eenden en varkens. Super leuk om te zien!

Binnenruimte

dekibo

Zelfs bij slecht weer kun je je goed vermaken bij Dekibo, want er is ook een binnenruimte. Daar kun je lekker spelen en er zijn heel veel konijnen en cavia’s. Ook is er een zwerfboeken station! Mocht je nog kinderboeken in huis hebben liggen die niet meer worden gelezen, dan zou ik ze zeker meenemen. En misschien vind je wel een leuk boek om mee naar huis te nemen!

Praktische info

Het adres van DeKibo is Langewijk 116 in Dedemsvaart. Je kunt er gratis parkeren en ook de entree is gratis. En ook je hond is welkom!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.