kweekset voor kinderen

Tip: kweekset voor kinderen van Action

Toen ik laatst aan het shoppen was viel mijn oog op deze kweekset voor kinderen waarmee je zelf tuinkers kunt laten groeien. Deze is verkrijgbaar in drie varianten; een dinopark, een boerderij en dit safaripark. Deze leek me het leukst voor mijn kinderen, dus die nam ik mee. Ik zette hem samen met mijn kleuter in elkaar en dat was een groot succes, dus ik deel deze vondst graag met jullie!

Build your own 3D safari park

kweekset voor kinderen

We maakten de doos open en dit is wat erin zit. Diertjes, een plaat waar je ze op kunt zetten, een bakje met potgrond en zaadjes voor de tuinkers en kartonnen steuntjes.

In elkaar zetten

tuinkers

Eerst maakten we de plaat klaar. Er moesten een paar stukjes uitgehaald worden en de steuntjes moesten onder de plaat bevestigd worden. Toen drukten we de diertjes en de houdertjes uit en vervolgens probeerden we het in elkaar te zetten. Dat was best een uitdaging, want er stond niet heel duidelijk hoe dat nou precies moest. Uiteindelijk lukte het soort van, maar de dieren stonden niet echt stevig. Maar ach, dat mag de pret niet drukken.

Zaadjes planten

kweekset

En toen was het tijd voor het onderdeel wat mijn dochter het leukst vond; de potgrond klaarmaken en de zaden erin doen. Je voegt wat water toe aan de potgrond, dan wacht je even totdat het water is opgenomen en vervolgens verdeel je de potgrond over het bakje. Dan doe je de zaadjes in het bakje en klaar is Kees!

Het resultaat

build your own safari park

Dan zoek je een mooi plekje voor de kweekset. Zorg ervoor dat je de tuinkers regelmatig water geeft en dan zul je na een paar dagen al zien dat de plantjes beginnen te groeien. Als de tuinkers 7 centimeter hoog is, kun je het afknippen en op een broodje doen!

2 reacties

  1. Wat is dit leuk! Hier zou ik mijn kleinzoontje vast veel plezier mee doen, hij is dol op dino’s. Ik ga morgen eens kijken of er nog beschikbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.