peuterbad

Uitje; recreatieplek Het Lageveld in Wierden

De zee is 2 uur rijden vanaf hier. Maar toch wilde ik heel graag een keertje naar het strand. Sinds kort vroeg mijn peuter er ook om, en daarom gingen we op zoek naar een leuk strandje in de buurt. Ik hoorde dat Het Lageveld in Wierden een erg leuke plek is voor kinderen, en daarom kozen we ervoor om daar naartoe te gaan. En wat is het daar ontzettend leuk zeg! Dit is echt een aanrader om naartoe te gaan, ook als je er wat langer voor in de auto moet zitten.

Recreatieplek Het Lageveld in Wierden – Het peuterbad

lageveld

We parkeerden de auto en één van de eerste dingen die we zagen, was dit peuterbadje. Het zijn twee badjes met een aantal centimeter water erin. Dit is bedoeld voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Mijn kinderen zijn bijna 2 en 3,5 en wat vonden ze dit leuk zeg! Ze hadden nog helemaal niet gezien wat ze nog meer konden doen, maar ik kreeg ze er al bijna niet meer weg.

peuterbad

Aan de andere kant van het peuterbad stroomde het water en er kwamen steeds meer kinderen spelen. Er zijn sluizen en watermolentjes, wat ze natuurlijk ontzettend leuk vonden.

De kleutervijver

kleutervijver

Er zijn verschillende strandjes bij Het Lageveld, waaronder eentje bij de kleutervijver. De kleutervijver is maximaal 80 cm diep. Er is een vrij breed zandstrand waar ik heerlijk op mijn handdoek heb gelegen terwijl mijn kinderen met zand aan het spelen waren. En natuurlijk zijn we ook het water in gegaan, wat een groot succes was.

Het trekvlot

trekvlot

Eén van de hoogtepunten voor mijn peuter was het trekvlot, of ‘de boot’, zoals zij het noemde. Nomi en Lenn zaten erop en papa trok ze naar de overkant. Wat een lol hadden ze!

Lekker spelen

speeltuin

Bij Het Lageveld is ook een leuk speeltuintje. Je kunt er klimmen, klauteren, glijden, schommelen, et cetera.

wierden

Dit speeltoestel was het allerleukste volgens mijn kinderen. Ze hebben er ontzettend lang opgezeten en toen ik zei dat ze nou echt naar huis moesten, werd dat niet zo gewaardeerd!

Praktische informatie

Het Lageveld is in Wierden, Twente. Er is een parkeerplaats bij, waar je voor € 5,00 de hele dag kunt parkeren. Verder hoef je geen entree te betalen.

Er is een strandpaviljoen waar je wat kunt eten en drinken. Het strandpaviljoen heeft geen vaste openingstijden, dit is afhankelijk van het weer.

Ook is er een toiletgebouwtje met vier wc’s en een douche. Niet de nieuwste en ook niet de schoonste, maar het kan ermee door.

Ben jij wel eens bij Het Lageveld geweest?

Wil je ook een uitje met ons delen? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.