iedere dag naar school

Yes, ze mag weer iedere dag naar school!

Wat was ze blij toen ze na wekenlang thuis te zijn geweest, weer twee dagen per week naar school mocht. Maar na de eerste dag baalde ze al dat ze de volgende dag niet naar school mocht. Ze wilde haar vriendinnen graag weer zien, lekker spelen op het schoolplein, werkjes maken… Na een dag op school te zijn geweest, vond ze het helemaal niks dat ze weer thuis moest blijven. Gelukkig mag ze nu weer iedere dag naar school en daar is niet alleen zij blij mee, ik ook!

Verveling

Terwijl het de eerste week nog als vakantie voelde, begon mijn kleuter zich daarna al vrij snel te vervelen. Ze had wel wat werkjes van school gekregen en bij mooi weer speelde ze veel buiten, maar dat wilde ze alleen als ik ook buiten was. Na een tijdje kende ze al het speelgoed wel en begon ze te klagen over dat ze zich verveelde. Logisch natuurlijk, het was ook een rare situatie voor haar. Over het algemeen vermaakte ze zich nog wel redelijk met haar broertje en zusje, maar ook daar was ze wel een keertje klaar mee.

‘Ik wil met iemand spelen’

In de weken dat de school dicht was, was ze regelmatig in de speeltuin te vinden. Daar speelde ze met buurkindjes en dan vermaakte ze zich ontzettend goed. Maar als er even niemand in de speeltuin was, kwam ze mopperend weer naar huis. ‘Ik wil met iemand spelen!’. Soms mocht ze van mij naar het huis van een vriendinnetje lopen, maar soms vond ik dat geen goed idee. Ik wil bijvoorbeeld niet dat ze vlak voor het avondeten nog naar iemand toe gaat. Daar was zij het niet mee eens en vervolgens liep ze te chagrijnen in huis.

‘Ik wil geen schoolwerkjes meer doen’

In het begin vond ze het hartstikke leuk om voor school bezig te zijn, maar ook dat begon te vervelen. ‘Dit heb ik een andere keer ook al gedaan’, was één van haar argumenten. Daar had ze wel een beetje gelijk in, want veel werkjes lijken wel een beetje op elkaar. Wat op zich wel logisch is in groep 2, maar ik snap ook wel wat ze even geen zin had om wéér te vertellen hoeveel woordstukjes ieder woord heeft.

De helft van de dagen naar school

Toen het eindelijk zover was dat ze weer een paar dagen per week naar school mocht, was ze helemaal blij. Van tevoren vond ze het ook best spannend, maar uiteindelijk vond ze het heerlijk om weer naar school te gaan. Ze wist dat ze daarna twee dagen niet naar school mocht en daar baalde ze behoorlijk van. Ze had de smaak weer helemaal te pakken en dan is het natuurlijk wel een tegenvaller om weer thuis te zijn.

De volgende dag verveelde ze zich weer, ze wilde met iemand spelen, ze wilde niks voor school doen, verder was ook niks leuk… Het werd er hier in huis niet gezelliger op. Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik heel erg blij was toen ik hoorde dat de scholen weer helemaal open gingen. Toen ik het aan haar vertelde straalde ze helemaal en ze kon niet wachten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.