babyproof

Zo maak je je woonkamer babyproof

Voor een pasgeboren baby hoef je je huis nog niet echt babyproof te maken. Je zet een box en een wipstoeltje neer, en dan ben je eigenlijk al een heel eind. Maar als je baby pogingen gaat doen om te kruipen, wordt het de hoogste tijd om je huis babyproof te maken! Vandaag geef ik jullie wat tips.

Stopcontact beveiliging

Voor een kruipende baby gaat een hele nieuwe wereld open. Hij of zij kan zich verplaatsen, en alles waar je kindje aan kan zitten is natuurlijk interessant. Stopcontacten bijvoorbeeld. Voor een baby of dreumes is het heel verleidelijk om er eens lekker aan te gaan zitten en er vingers in te steken. Dat wil je natuurlijk niet! Daarom heb ik zelf al vrij snel de stopcontacten beveiligd, want ik vond het een heel eng idee.

Vingers tussen de deur?

Ieder kind krijgt zijn of haar vingers wel een keer tussen de deur, en waarschijnlijk blijft het ook niet bij die ene keer. Mijn peuter weet inmiddels dat ze van de deuren af moet blijven, maar een baby snapt dat natuurlijk nog niet. Daarom zijn deurstoppers erg handig. Het zorgt ervoor dat de deur niet helemaal dicht gaat, en de kleine vingertjes er niet klem tussen komen te zitten.

Traphekjes

Bij beide kinderen verbaasde het me hoe snel ze probeerden om de trap op te klimmen. Ze deden het allebei al ver voordat ze konden lopen, waardoor ik mijn oudste een keer halverwege de trap aantrof toen ik even naar de wc ging. Oeps! Snel daarna hebben we traphekjes besteld, want dit was natuurlijk niet de bedoeling.

Hoeken van tafels en kastjes

Met je hoofd tegen de punt van de tafel vallen doet hartstikke veel pijn. Daarom zijn er hoekbeschermers te koop, waarmee je je kastjes en salontafels wat meer babyproof maakt. Ook dan doet het pijn om je hoofd te stoten, maar het is toch ietsje minder erg.

Snoeren

Kabels en snoeren lijken wel aantrekkingskracht te hebben op baby’s. Allebei mijn kinderen wilden er continu aanzitten. Daarom hebben we geprobeerd om de snoeren zo veel mogelijk weg te werken. Want je wil natuurlijk niet dat je kind aan een snoer trekt, en er opeens een lamp op zijn of haar hoofd ligt!

Spullen in de vensterbanken en kasten

Als je kindje zelf kan gaan staan, worden vensterbanken opeens heel interessant. Er staat van alles wat je kind kan zien als speelgoed, terwijl je natuurlijk niet wil dat hij of zij ermee gaat spelen. Alles weghalen vond ik geen goede optie, dat staat zo ongezellig. Maar dingen waar mijn kinderen zich echt pijn aan konden doen heb ik weggehaald. Mijn cactusje verhuisde bijvoorbeeld naar de slaapkamer. Vergeet ook je kasten niet, het onderste deel van een buffetkast is ook op ideale babyhoogte!

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.