single mama

De bonussen van het single mama bestaan

Door Alice – Als ik aan mensen vertel dat ik een alleenstaande moeder ben, krijg ik regelmatig een blik vol medeleven. “Ach meisje toch.” Wat natuurlijk lief bedoeld is, maar niet nodig, want ik ben echt niet zielig. Natuurlijk is het soms pittig, maar er zitten ook een heleboel voordelen aan het single mama bestaan.

Niet delen

Ik hoef mijn tijd met Julius met niemand te delen. Alle kusjes, knuffels en lachjes zijn voor mij. Andersom werkt dat trouwens erg goed. Ik hoef geen aandacht te verdelen tussen partner en kind, en niet bang te zijn dat ik mijn relatie laat versloffen omdat ik teveel met mijn kind bezig ben.

Niet overleggen

Ik hoef bijna nooit te overleggen. Wat eet Julius, wat draagt hij, wat gaan we vandaag doen, hoe laat gaat hij naar bed, wat doen we met de vakantie? De beslissing ligt bij mij. En als hij bij papa is, bepaalt papa. Geen discussies, geen compromissen en vooral geen geruzie.

De financiën

Dit gaat ook op voor de financiën. Ik hoef geen verantwoording af te leggen of toestemming te vragen over mijn uitgaves. Iets wat volgens mij in een hoop huishoudens voor wrijving zorgt. Niemand die klaagt over het feit dat Julius momenteel 4 paar schoenen heeft. Of 2 winterjassen. Of 4 mutsen.

Me time

Er is ook voldoende ruimte voor me-time. Als Julius bij zijn vader is, kan ik doen en laten wat ik wil. Het laatste seizoen van Game of Thrones opnieuw kijken, vanuit bed. Mij enorm bezatten en de volgende dag ongestoord mijn kater uitzitten. Maar ook winkelen, sporten of gewoon even ongestoord mijn huishouden doen.

Ego boost

En last but not least, de ego boost. In je eentje een huishouden runnen en financieren en daarbij een kind opvoeden is een uitdaging. Maar ik doe het wel, sterker nog, I do it well. En dat geeft mij een goed gevoel.

Single mama’s, wat vinden jullie de voordelen van het single mama bestaan?

 

Alice is moeder van Julius, die pas 2 is geworden. Drie maand na de geboorte van Julius zijn Alice en Julius’ vader uit elkaar gegaan, en sindsdien neemt Alice het grootste deel van de zorg voor Julius voor haar rekening. Alice werkt op de administratie van een groentebedrijf. Verder heeft ze haar eigen blog en een kleine webshop.

2 reacties

  1. Dit is leuk om te lezen. Het is weer eens een andere kant! Ik vraag me wel eens af hoe single moeders dat doen in hun eentje, maar er zijn dus ook voordelen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.