corona filmpje

Dit filmpje legt corona uit aan kinderen

Corona; het blijft moeilijk te begrijpen voor kinderen. Het is iets onzichtbaars en dat maakt het moeilijk om te snappen wat het nou precies is. PLAYMOBIL heeft een filmpje gemaakt waarin Corona wordt uitgelegd aan kinderen!

Speciaal voor kinderen heeft PLAYMOBIL een video ontwikkeld waarin op een begrijpelijk manier uitleg wordt gegeven over het coronavirus en de effecten op ieders dagelijks leven. Alles binnen de belevingswereld van kinderen en verteld door voor kinderen bekende PLAYMOBIL figuren.

Want wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal? Het is voor kinderen onduidelijk, verwarrend en in sommige gevallen zorgelijk. Scholen zijn gesloten, bezoekjes aan opa & oma kunnen even niet, sportclubs zijn dicht en papa en mama zijn thuis…en ze zijn óók ineens de juf of meester. Kinderen hebben veel vragen. In het filmpje legt PLAYMOBIL Robot ROBert uit waarom afstand houden en thuis blijven op dit moment zo belangrijk is en hoe ook kinderen het verschil kunnen maken.

Het is nu belangrijker dan ooit dat kinderen zich thuis veilig voelen en – in ieder geval op hoofdlijnen – begrijpen wat er aan de hand is. Het filmpje is dan ook gemaakt vanuit het oogpunt om kinderen op een laagdrempelige manier te informeren over het coronavirus en alle regels die daarop volgden.

Hier is het filmpje te zien:

Kende jij het filmpje al? En ga je hem aan je kinderen laten zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.