meivakantie

Een paar leuke uitjes in de meivakantie

Weet jij al wat je deze meivakantie gaat doen? Vandaag deel ik wat leuke uitjes met jullie!

Openluchtmuseum

openluchtmuseum

In Arnhem vind je het Openluchtmuseum. Hier ga je op reis door het verleden. Je ziet het Nederland van vroeger met mooie verhalen, oude ambachten en leuke oud-Hollandse spellen. Meer informatie vind je op de site van het Openluchtmuseum.

Afrika Museum

afrika museum

In Berg en Dal, vlakbij Nijmegen, kun je een bezoek brengen aan het Afrika Museum. Het museum heeft een binnen- en een buitenmuseum. In het binnenmuseum zie je traditionele Afrikaanse objecten en kunst. Op Afrikamuseum.nl vind je meer informatie over dit museum.

Tierpark Nordhorn

nordhorn

Net over de grens bij Enschede ligt het plaatsje Nordhorn en daar hebben ze een hele leuke dierentuin. Het is een beetje een mix tussen een kinderboerderij en een dierentuin en de entreeprijzen liggen er een stuk lager dan bij Nederlandse dierentuinen. Ook is er een grote speeltuin, dus kinderen kunnen zich er uren vermaken!

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland doet je misschien een beetje denken aan de Efteling. Het is wat kleiner en het is een eindje bij elkaar uit de buurt, Sprookjeswonderland is namelijk in Enkhuizen. Je vindt er een kinderboerderij, een sprookjesbos en verschillende kinderattracties. Meer informatie vind je hier.

Orchideeënhoeve

De Orchideeënhoeve is voor de zevende keer op rij door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje van Flevoland. Je kunt er zeven dagen per week rondlopen tussen duizenden orchideeën, ondeugende aapjes en veel verschillende vlinders. Wil je meer weten? Kijk dan eens op de site van de Orchideeënhoeve.

Futureland

Beleef de toekomst in Futureland! Midden in het havengebied van Rotterdam, met uitzicht op de containerterminals van de toekomst, staat FutureLand: het informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2. Er is hier voor jong en oud, landrotten en waterratten, gezinnen en groepen van alles te beleven! Verken het land met de bus, stap op een boot of werp een blik in de toekomst in het informatiecentrum zelf. Meer informatie vind je op de site van Futureland.

Kasteelruïne en fluweelengrot

valkenburggrotten

Ben je op zoek naar een spannend uitje? Waan je dan eens terug in de tijd van dappere ridders en mooie jonkvrouwen in de ruïnes van Kasteel van Valkenburg, in Limburg. Stadhouder Willem III heeft het kasteel in 1672 opgeblazen met buskruit, maar enkele kamers zijn nog heel goed te herkennen! Je kunt een speurtocht doen door de ruïne en dan eindig je bij de vluchtgangen onder het kasteel waardoor ridders zijn ontsnapt tijdens de aanvallen: de Fluweelengrot! Meer informtatie kun je vinden op Kasteelvalkenburg.nl.

Monumentendorp Orvelte

orvelte

Het Drentse dorpje Orvelte is een museumdorp. Als je er bent voel je de geschiedenis en het dorp heeft de status ‘beschermd dorpsgezicht’. Het is een levendig en gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen en werken. Toch hangt er nog een echte 19e-eeuwse sfeer. Meer informatie vind je op Orvelte.net.

Wat zijn jouw plannen voor de meivakantie?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.