tiffany

Even voorstellen; gastblogger Tiffany

Ook Tiffany komt ons team versterken. Lees verder om wat meer over haar te weten te komen 🙂

Tiffany

Hallo mama’s!

Laat ik mij even aan jullie voorstellen.
Ik ben Tiffany, 27 jaar en ik ben 5 september mama geworden van Roan.
Na een eigenlijk vlekkeloze zwangerschap werd ik 2 september met spoed opgenomen in het ziekenhuis met pre eclampsie en werd Roan 5 september gehaald met een spoedkeizersnede na een zwangerschap van 30 weken.

Roan woog met zijn geboorte 1025 gram en was 36cm lang, hij paste van kop tot romp op de hand van mijn partner.

Prematuur en dysmatuur

Naast dat hij prematuur geboren is heeft hij ook een groeiachterstand van een paar weken doordat mijn placenta niet meer genoeg voeding aan hem doorgaf, een prematuur & dysmatuurtje dus.
Na zijn geboorte moest Roan de couveuse in om nog aan te sterken en te volgroeien wat een baby normaal gesproken nog 10 weken in de buik zou doen, gelukkig heeft Roan niet aan de beademing gelegen en kreeg hij enkel lichte ondersteuning zodat de kracht vooral naar het groeien zou gaan en niet naar het ademen.

Na 1,5 week op de NICU in het Wilhelmina kinderziekenhuis mocht Roan naar de high care in Nieuwegein, tussendoor moest Roan nog even terug naar het WKZ omdat ze dachten dat hij een necrotische darm had maar dit bleek gelukkig niet het geval en mocht hij na een klein weekje weer terug naar Nieuwegein.

Halverwege oktober mocht Roan over van de couveuse naar de open wieg en mocht hij na een paar dagen van de monitor af omdat hij 3 dagen alarm vrij was.

Mee naar huis

Het wachten was op het zelfstandig drinken wat eigenlijk grotendeels nog via de sonde ging.
Na constant stapjes vooruit en weer achteruit mocht Roan na 60 dagen op 4 november met ons mee naar huis en konden we eindelijk 24/7 genieten van onze superheld.

Daarnaast woon ik samen met Martijn met wie ik nu twee jaar samen ben.
We wonen in een klein dorpje en de dichtstbijzijnde grote supermarkt ligt ongeveer 10 kilometer verderop.

We hebben een hond genaamd Tibbe van 5 jaar een beagle, een echt roedelbeestje die erg gehecht is aan ons (en wij natuurlijk ook aan hem).

Werken en studeren

Ik studeer en werk tegelijkertijd, ik werk 21 uur in de gehandicaptenzorg en ga daarnaast een volle dag naar school om hierin ook mijn diploma te behalen.
Ik zit nu in mijn laatste jaar en doordat Roan te vroeg geboren werd heeft dat even op een laag pitje gestaan maar ik ga het nu weer oppakken en hopelijk sta ik in juli met mijn diploma in handen.

Naast het leven als moeder en student spreek ik graag af met vriendinnen, die zitten verspreid door heel Nederland dus dat vergt af en toe nog wat planning  maar grotendeels lukt het om iedereen om de maand wel te zien, hartstikke gezellig.

Ik heb zelf geen blog en dit zal voor mij dus de eerste keer zijn dat ik ga bloggen!
Heel spannend natuurlijk en ik moet mijzelf hier nog wel een beetje wegwijs in maken.
Ik zal grotendeels bloggen over hoe het leven met een prematuur & dysmature baby is en wat dat inhoud maar ook wat mij bezig houd in mijn nieuwe rol als moeder.

Naast mijn blogs kun je me altijd volgen via mijn Instagramaccount Littletiffie.

Liefs Tiffany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.