Het kamertje van Kobe

Zijn jullie ook zo gek op Disney? Dan moet je zeker eens kijken naar dit kamertje! Moeder Caroline laat de prachtige Disneykamer van haar zoontje Kobe zien.

Toen ik in verwachting was, was één ding duidelijk voor ons: ons kindje zou een Peter Pan kamer krijgen. Dit gebeurde dan ook en ik moet zeggen, het was de meest prachtige kamer ooit.

Toen Kobe 6 maanden was, verhuisden we en hier moesten we zijn kamer opnieuw indelen. Dit werd uitgesteld, want wat we ook deden, de kamer werd niet meer zo mooi als zijn oude kamer. We hebben het uiteindelijk een tijdje zo gelaten, maar nu hij ouder wordt, werd het tijd een echte peuterkamer te maken. Hoewel we nog steeds bezig zijn met kleine toevoegingen, ben ik eindelijk weer trots om zijn kamer te showen aan mensen!

Disney thema

We hebben het Peter Pan thema losgelaten en zijn nu voor Disney in het algemeen gegaan. We zijn grote fans van Walt Disney en zijn in Disneyland Parijs erachtergekomen dat ik in verwachting was. Dat dit dus een thema in ons leven is, is niet gek!

hemnes diy

Zijn babymeubels, op zijn ledikant na, zijn enkele maanden geleden naar de logeerkamer verhuisd. Zijn commode is nu onze oude Ikea-ladekast. Veel details op Kobes kamer zijn zelfgemaakt, waaronder de Mickey Mouse-stickers op de kast en het grote bed. Zijn grote bed is van dezelfde Hemneslijn van de Ikea en hoewel Kobe nog net iets te klein is om hier in te slapen, is het wel een knuffel- en voorleesplek.

olaf

Kobe is dol op knuffels. In zijn bed ligt een muziekdoosje van Woezel en Olaf die hij zelf bij Build-a-Bear heeft mogen maken. Daarnaast slaapt hij ook altijd met een krokodil: Tik Tok. Die kon ik niet op de foto zetten, want meneer wilde de knuffel niet afgeven. Zelfs niet voor de foto.

kobe

Het vrolijkst word ik van de commode. Hier staan diverse kunstbloemen in plastic gieters, met daarboven Disney-schilderijtjes die we hebben gekregen of voor een prikkie hebben gekocht bij het kringloopcentrum. De afbeelding van Knorretje heb ik zelf getekend. Teigetje komt ook nog, maar zoals ik al zei komt alles beetje bij beetje.

grote knuffel

De grote berenknuffel heb ik gekregen toen ik zelf negen was. Hoewel de beer hier en daar wat geleden heeft, knuffelt Kobe er graag mee en is het zijn verstopplekje als hij niet wil slapen.

Handgemaakte decoratie

vingerhoedjes

We hebben veel handgemaakte dingetjes op de slaapkamer. Veel hiervan komen van Etsy af of heb ik zelf gemaakt. Het potje met de vingerhoedjes is iets wat we zelf hebben gemaakt. In het verhaal van Peter Pan geeft Wendy aan Peter een ‘kus’: een vingerhoedje. Als symbool hebben we van veel familieleden vingerhoedjes gekregen die we verzameld hebben in dit potje.

Halletje

Soms noemen we Kobes kamer ook wel zijn vleugel. Dit komt omdat er een klein trappetje met halletje is naar zijn kamer toe. Dit halletje is groen geschilderd en heeft een speeltipi. In deze tipi hangen foto’s van leuke momenten die we tot nu samen beleefd hebben. Gelukkig is het groot genoeg en gaan we soms naast hem liggen.

Meer lezen over Caroline en Kobe? Kijk dan eens op Kaktussen.nl!

Wil jij ook het kamertje van je kind(eren) laten zien? Stuur dan een mailtje naar malou@voormamasdoormamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.