lammetjesdagen

Leuk lente-uitje; lammetjesdagen!

Ben je op zoek naar een leuk uitje voor deze lente? Ga dan eens naar de lammetjesdagen bij jou in de buurt! Dit uitje is hartstikke leuk voor gezinnen en het is ook nog eens hartstikke goedkoop, en vaak zelfs gratis. Veel schaapskuddes doen eraan mee, dus ook bij jou in de buurt kun je deze lente vast wel lammetjes bewonderen.

Lammetjesdagen

Wij bezochten afgelopen zondag de lammetjesdagen bij Stichting Schaapskudde Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Ik kwam deze lammetjesdag per toeval tegen toen ik op Facebook aan het kijken was, en ik wist eigenlijk helemaal niet dat de lammetjesdagen zo vroeg al begonnen. Na een zoektocht naar andere lammetjesdagen kwam ik erachter dat dit ook wel erg vroeg is, want de meeste lammetjesdagen vinden plaats in de komende weken.

Tijdens de lammetjesdagen kun je natuurlijk lammetjes bewonderen en vaak kun je ze ook aaien. Wij konden vragen stellen aan de herder en de kinderen mochten met één van de lammetjes knuffelen, heel leuk! Verder konden we kijken hoe een lammetje gevoerd werd met een flesje en natuurlijk waren de volwassen schapen ook aanwezig.

Vaak zijn er ook nog andere leuke dingen te doen zoals schminken, een workshop volgen, shoppen bij verschillende kraampjes, lekker spelen, een speurtocht doen, iets knutselen, et cetera.

Lammetjesdagen bij jou in de buurt

Lammetjesdagen vinden plaats door het hele land op verschillende data. Je kunt even Googelen naar lammetjesdagen in jouw omgeving of je kunt bijvoorbeeld kijken op de website van Natuurmonumenten, want daar staat een mooi overzicht van een heleboel lammetjesdagen door heel Nederland.

Ben jij al eens naar de Lammetjesdagen geweest of ben je nog van plan om op kraamvisite te gaan bij de pasgeboren lammetjes bij jou in de buurt? Het is wat ons betreft absoluut een aanrader, want dit is voor alle leeftijden een heel leuk uitje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.