Zelf slijm maken met Slime Lab – review

Slijm, veel kinderen vinden het helemaal geweldig. Zelf ben ik geen fan, maar als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen gelukkig zijn en als je dat doel kunt behalen met een potje slijm, dan zet je je eigen principes wel eens aan de kant. Daarom hebben wij laatst zelf slijm gemaakt met de sets van Slime Lab en in dit artikel lees je hoe dat ging.

Slime Lab

slime lab

In het potje zit lijm, een lepeltje, een stokje om te mixen, baking soda, glitters of een kleurtje en een maatbekertje. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een beetje water, en dan kun je beginnen met het maken van je slijm.

Slijm maken

En dan ga je van start. In de verpakking zit een gebruiksaanwijzing waarin stap voor stap staat uitgelegd wat je moet doen, dus het kan eigenlijk niet fout gaan. Lees wel even goed hoeveel baking soda erin moet, want als je het hele potje in je mengsel gooit gaat je slijm waarschijnlijk mislukken. Je moet er namelijk steeds maar een klein beetje indoen, en als je slijm nog te nat is kun je telkens een klein beetje meer toevoegen.

zelf slijm maken

Vervolgens is het een kwestie van mengen, mengen en nog eens mengen. Mijn kinderen vonden het heel leuk om te doen en het was natuurlijk hartstikke gaaf om het mengseltje te zien veranderen in slijm. Het werd steeds plakkeriger en het ging steeds minder vast zitten aan het bakje, en het begon steeds meer te lijken op echt slijm.

Het resultaat

slime lab resultaat

En als alles goed gemengd is heb je hele blije kinderen; want uiteindelijk heb je een heel leuk stukje slijm gemaakt. Het is niet heel veel, en als je het bewaart in het potje waar het inzat heb je alleen maar een bodempje, maar het is alsnog heel leuk om mee te spelen. En alles wat je kind zelf heeft gemaakt is natuurlijk leuker dan wat in de winkel is gekocht, dus dit slijm is hier in huis een groot succes!

Heb jij wel eens zelf slijm gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.