open monumentendag

Leuk uitje voor dit weekend: de Open Monumentendagen

Ieder jaar vinden in september de Open Monumentendagen plaats. Dit jaar was het even afwachten of het door kan gaan, maar gelukkig gaat het toch door! Wel in aangepaste vorm, maar het zal vast leuke uitjes opleveren!

12 en 13 september 2020: de Open Monumentendagen

Door de coronamaatregelen zien sommige uitjes er dit jaar anders uit. Natuurlijk moeten de regels van het RIVM aangehouden worden, dus er zullen minder mensen tegelijk naar binnen kunnen. Daarnaast zijn er ook virtuele bezoeken te plannen. Dan kun je vanuit je eigen huis de monumenten bekijken, wat natuurlijk ook heel erg leuk is!

Wat is er te doen?

Een paar voorbeelden van monumenten die dit weekend te bezoeken zijn, zijn musea, molens, kerken, hotels, et cetera. Een deel van deze plekken zijn alleen tijdens de Open Monumentendag te bezoeken. Wij waren drie jaar geleden in de Watertoren in Delden, een locatie waar je anders niet naar binnen mag als bezoeker. Dat was ontzettend leuk om te zien, ook voor de kinderen!

Plan je bezoek

Eén van de verschillen met andere jaren, is dat je bij deze editie van de Open Monumentendagen wat meer van tevoren moet plannen. Bij sommige monumenten zul je van tevoren moeten reserveren en vol is dan helaas ook echt vol. Gelukkig is er momenteel nog van alles te reserveren!

Kijk voor alle deelnemers aan de Open Monumentendagen op Openmonumentendag.nl.

Ga jij dit weekend een monument bezoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.