gezinsbadkamer

Wat is de perfecte gezinsbadkamer?

Een gezinsbadkamer moet praktisch zijn voor jezelf en je (eventuele) partner, maar natuurlijk ook voor je kinderen. Wat heb je dan nodig, en wat is dan handig in een gezinsbadkamer? Ik deel het vandaag met jullie in dit artikel.

Wel of geen bad?

Een bad is ontzettend leuk voor kinderen, en het is voor jezelf ook heerlijk om te kunnen ontspannen en een momentje voor jezelf te hebben. Maar je hebt er natuurlijk wel ruimte voor nodig. Als je een kleine badkamer hebt kun je ervoor kiezen om een bad en douche in een te nemen en als je meer ruimte hebt, kun je kiezen voor een vrijstaand bad of een half vrijstaand bad. Als ik de ruimte zou hebben, zou ik absoluut kiezen voor een vrijstaand bad. Helaas is onze badkamer niet zo heel groot, en daarom hebben wij alleen een douche. Maar het is voor mij erg duidelijk dat een bad leuk is voor kinderen, want iedere keer dat mijn kinderen bij hun opa en oma logeren, vragen ze meteen of ze in bad mogen. Helaas hebben we het thuis dus niet, maar gelukkig kunnen ze zo nu en dan bij opa en oma in bad.

Douche met thermostaatkraan

Als je kind een bepaalde leeftijd heeft bereikt, kan hij of zij prima alleen douchen. Dat kunnen mijn oudste twee wel in principe wel, maar ze vinden het lastig om de douche op de juiste temperatuur te krijgen. Wij hebben namelijk geen thermostaankraan, maar we hebben een knop voor koud en een knop voor warm water. En dat is voor de kinderen best lastig. Dus als je ervoor kunt kiezen, zou ik zeker kiezen voor een thermostaankraan.

Dubbele wasbak

Toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden we daar een badkamer met een dubbele wasbak en dat was heel erg handig. Ik woonde daar met mijn ouders en mijn zusje, en met vier personen is het hartstikke handig om twee wasbakken te hebben. Niet alleen ’s ochtends tijdens het tandenpoetsen en klaarmaken, maar ook toen mijn zusje en ik ons klaar maakten om ’s avonds uit te gaan. Daar denk je misschien nog niet over na als je jonge kinderen hebt, maar die tijd gaat ook komen. En als je besluit om je badkamer nu te renoveren, is het wel handig om ook meteen aan de toekomst te denken.

Opbergruimte

Wat ook belangrijk is, is voldoende opbergruimte. Waarschijnlijk gebruikt niet ieder gezinslid dezelfde shampoo en douchegel en daarnaast heb je nog ruimte nodig voor handdoeken, washandjes, tandenborstels, haarborstels, make-up, et cetera. Op dit moment zit ieder kastje in mijn badkamer bomvol, dus als ik een nieuwe badkamer zou gaan uitzoeken, zou ik kiezen voor meer opbergruimte.

Bidet?

Wij verhuisden 6 jaar geleden naar dit huis, en de badkamer had al een bidet. Daarvoor heb ik nooit een bidet in huis gehad, maar nu zou ik nooit meer anders willen. En niet alleen om hem te gebruiken voor… waar je het voor gebruikt. Maar een bidet is bijvoorbeeld ook ideaal om vieze kindervoetjes even snel in te wassen voordat ze naar bed gaan. De meeste Nederlandse huizen hebben geen bidet, maar ik zou het niet meer willen missen.

vmdm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.